13:33 10.10.2019

Зеленський про телеканал "112.Україна": Медведчук, Козак - одна історія... Нацрада повинна чесно розглянути це питання

2 хв читати
Зеленський про телеканал "112.Україна": Медведчук, Козак - одна історія... Нацрада повинна чесно розглянути це питання

Президент України Володимир Зеленський вважає, що новий склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повинен буде незалежно й чесно розглянути питання продовження ліцензії групі телеканалів, що здійснюють мовлення під логотипом "112.Україна".

"Це не моя, не президентська справа. Ми маємо перезавантажити Нацраду, новий склад має прийти, й нехай вони без мене розглядають це питання, доводять разом із вами – маєте ви рацію чи ні. Навіщо мені втручатися в цю ситуацію?" - сказав він під час прес-марафону в четвер у Києві.

Глава держави нагадав, що питання про непродовження ліцензій телеканалам групи "112.Україна" порушувалося в останні два роки.

"Знаєте, за що вам погрожували відібрати вашу ліцензію - ми ж про "112.Україна" зараз говоримо? Ваш власник - Медведчук? Ну як - ні? Козак, Медведчук - одна історія... Пан Медведчук, який має не проукраїнську позицію, є вашим власником? Я не займаюся редакційною політикою, просто вам нагадую, чому... Думаю, це був шантаж", - зазначив президент.

Зеленський також наголосив, що його команда не займається редакційною політикою ЗМІ в принципі, в партії "Слуга народу" немає власників телеканалів.

"Новий склад Нацради має чесно розглянути це питання (відмови продовження ліцензій групі каналів "112.Україна" - ІФ). Я не буду на них впливати", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, наприкінці вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила термін дії цифрових ліцензій п'яти телекомпаній, які здійснюють мовлення із логотипом "112.Україна". Регулятор стверджує, що ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (усі - Київ) не дотримуються умови ліцензії в частині програмної концепції мовлення і змінили формат мовлення з розважально-інформаційного на інформаційний. Крім того, Нацрада звертає увагу на те, що логотипи зазначених компаній використовують лише частину логотипа - "112.Україна".

У свою чергу 1 жовтня телекомпанії подали до суду позов про визнання протиправним рішення Нацради про відмову в продовженні терміну дії ліцензії на мовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА