12:13 11.11.2019

Віце-спікер ВР закликає виважено поставитися до підготовки законопроекту про врегулювання діяльності медіа

2 хв читати

Віце-спікер Верховної Ради Олена Кондратюк закликає народних депутатів і профільні комітети включитися у роботу з підготовки законопроекту про врегулювання діяльності медіа в Україні та поставитися до цієї роботи зважено.

"У медійних журналістських колах викликає серйозну стурбованість доручення президента, яке він дав Кабміну: розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин. Аналогічну стурбованість викликає пропозиція ввести відповідальність за поширення маніпулятивної інформації та накладати санкції на неприбуткові ЗМІ", - заявила Кондратюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту у понеділок.

"Прошу обережно та зважено підходити до таких пропозицій, а нашим двом профільним комітетам (зі свободи слова та гуманітарної політики - ІФ) треба розпочати прямий системний діалог щодо цього питання", - підсумувала вона.

Кондратюк наголосила, що в Україні дуже тонка межа між захистом прав громадян на інформацію та наступом на свободу слова.

Кондратюк обрано до парламенту за списками партії "Батьківщина".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити законопроект про вимоги та стандарти новин до 31 грудня 2019 року.

Відповідний указ №837/2019 оприлюднила прес-служба президента в суботу. Згідно з текстом документа, Кабмін зобов'язаний розробити та внести на розгляд Верховної Ради низку законопроектів, які регулюють діяльність медіа у країні.

"Розробка та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроектів щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення про вимоги та стандарти новин, механізми запобігання поширенню недостовірної, спотвореної інформації, її спростування", - йдеться в тексті указу.

Також від Кабміну очікується розробка законопроектів, згідно з якими фізичним і юридичним особам країни-агресора буде заборонено володіти або фінансувати медіа в Україні.

Крім того, Кабмін повинен передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА