17:17 25.11.2019

lifecell очікує позитивного впливу купівлі "Vodafone Україна" азербайджанською Bakcell на розвиток конкуренції на телеком-ринку України

2 хв читати
lifecell очікує позитивного впливу купівлі "Vodafone Україна" азербайджанською Bakcell на розвиток конкуренції на телеком-ринку України

Оператор мобільного зв'язку компанія lifecell очікує, що продаж "МТС" (РФ) азербайджанській телекомунікаційній компанії Bakcell другого за величиною мобільного оператора компанії "Vodafone Україна" матиме позитивний вплив на розвиток конкуренції на телеком-ринку України.

"Lifecell вітає нового стратегічного інвестора в Україні й очікує, що зміна власника другого гравця вітчизняного телеком-ринку матиме позитивний вплив на реальний розвиток вільної конкуренції на цьому ринку", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора.

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Олександр Животовський сказав, що продаж "Vodafone Україна" суттєво не вплине на діяльність оператора.

На думку національного оператора фіксованого зв'язку компанії "Укртелеком" (володіє мобільним оператором компанією "ТриМоб"), продаж "Vodafone Україна" не приведе до суттєвих змін ринку мобільного зв'язку.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що після продажу "Vodafone Україна" стане єдиним мобільним оператором у країні без російського капіталу.

Російська "МТС" уклала з компанією OOO Telco Solutions and Investments (підконтрольна азербайджанській телекомунікаційній компанії Bakcell, яка входить до групи компаній NEQSOL Holding), юридично зобов'язальну угоду про продаж її телекомунікаційного бізнесу в Україні.

МТС через свою 100-відсоткову дочірню компанію Allegretto Holding S.a.r.l. (Люксембург) продає 100% частку в компанії Preludium B.V. (Нідерланди), єдиному акціонері ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна"), за $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму близько $84 млн. Акціонери російської компанії за підсумками угоди отримають спецдивіденди.

Зміна власника не вплине на операційну діяльність "Vodafone Україна". Компанія продовжить надавати послуги під брендом Vodafone.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА