15:16 09.01.2020

Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Прямий" за посягання на честь президента

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Прямий" за посягання на честь президента

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Прямий" через слова ведучого, в яких нібито містилося "посягання на честь і гідність президента України Володимира Зеленського", повідомила перший заступник голови регулятора Ольга Герасим'юк.

"До Нацради надійшло звернення громадянки Касьяненко зі скаргою на дії та слова ведучого телеканалу "Прямий" Сергія Пояркова, який, на думку заявника, "зазіхає на честь і гідність президента України Зеленського, ображає його сім'ю, окремих персонажів, етноси і державу, вживає нецензурну лайку". Моніторинг зафіксував цю трансляцію та певні висловлювання й пропонується призначити позапланову перевірку", - заявила під час засідання Герасим'юк.

На думку Нацради, йдеться не тільки про слова ведучого, а й про зміст всієї передачі загалом, під час якої не було встановлено загальноприйнятих етичних рамок.

"Нашому ринку пора дати сигнал про неприпустимість багатьох речей. Я тут бачу не тільки політичні мотиви - йдеться про порушення всіх етичних стандартів професії. Йдеться не тільки про президента України - є ознаки образи, заподіяної всій країні, і дуже негативно впливає на створення її іміджу в міжнародному співтоваристві", - наголосила Герасим'юк.

Телеканал "Прямий" належить Володимиру Макеєнку, однак його асоціюють із п'ятим президентом України Петром Порошенком. Водночас сам Порошенко неодноразово заявляв, що не має жодного стосунку до власності або управління телеканалом "Прямий".

У листопаді минулого року Печерський районний суд Києва наклав арешт на EUR32 млн на рахунках власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка в рамках розслідування у справі про можливі зловживання п'ятого президента України Петра Порошенка під час купівлі-продажу телеканалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА