14:50 23.01.2020

Український мобільний зв'язок має перестати вважатися "розкішшю" і перейти до системи реінвестування в покриття малозаселених територій - голова "Київстар"

2 хв читати
Український мобільний зв'язок має перестати вважатися "розкішшю" і перейти до системи реінвестування в покриття малозаселених територій - голова "Київстар"

Український мобільний зв'язок має перестати платити податок на розкіш, замість цього ринку необхідно перейти до системи послідовного реінвестування в розвиток зв'язку на малозаселених територіях, заявив президент компанії "Київстар" Олександр Комаров агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука у четвер у Давосі.

Водночас він наголосив, що процес винесення мобільного зв'язку з категорії "розкіш" буде досить тривалим.

"Нам здається, що це неможливо зробити швидко, тому що це приносить державі дуже великий дохід. Індустрія платить 7,5% з обігу. Якщо бути чесним, це набагато ближче до акцизу, ніж до податку. Тут має бути розроблено дуже послідовний і поступовий план, щоб перестати вважати мобільний зв'язок предметом розкоші", - зазначив Комаров.

Він також наголосив, що замість сплати суттєвого податку на розкіш індустрія мобільного зв'язку має почати системно реінвестувати в розвиток, наприклад сільського зв'язку.

"Я ніде не бачив, щоб оператори платили по 7% від доходу. Замість того, щоб платити застарілий податок на розкіш, у нормальних країнах реалізовано збір до Фонду універсальних послуг, що становить 1-2% від доходу операторів. І ці гроші витрачаються державою на розвиток інфраструктури у віддалених населених пунктах, часто в партнерстві з тими самими операторами", - заявив президент "Київстару".

Як повідомлялося, у жовтні 2019 року мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна", lifecell, "Інтертелеком" і прем'єр-міністр Олексій Гончарук від імені держави підписали меморандум про покриття території України якісним зв'язком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

Фільм-переможець "Оскара" "20 днів у Маріуполі" вийшов онлайн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА