15:29 29.01.2020

Найбільші медіагрупи закодували супутниковий сигнал

2 хв читати
Найбільші медіагрупи закодували супутниковий сигнал

Українські медіагрупи "1+1 media", StarLightMedia, "Медіа Група Україна" та Inter Media Group з опівночі вівторка закодували супутниковий сигнал, повідомили медіагрупи.

Після кодування сигналу 23 найбільш рейтингових телеканали з аудиторією майже 2,5 млн осіб закриті для безкоштовного доступу через супутник.

Водночас для абонентів кабельного і цифрового ефірного телебачення в стандарті Т2 нічого не зміниться.

"Кодування супутникового телесигналу відбудеться непомітно також і для користувачів інтернет-телебачення IPTV або ОТТ-сервісів - "Київстар ТВ", Megogo, Divan TV, Oll TV і інших "фірмових" застосунків, зокрема від виробників телевізорів", - зазначають експерти.

Для подальшого користування супутниковим ТБ-сигналом українських медіагруп необхідно укласти договір з одним із двох українських провайдерів - "Віасат Україна" або XTRA TV. Без офіційного декодера, починаючи з середи 29 січня, доступні лише майже 40 некодованих супутникових телеканалів.

Медіаексперт Олександр Глущенко вважає онлайн-ТБ найбільш комфортним технологічним рішенням для споживача після кодування супутникового сигналу.

Як повідомлялося, раніше українські медіагрупи перенесли дату кодування супутникового сигналу телеканалів із 20 на 28 січня 2020 року на прохання супутникових операторів.

Згідно із заявою "Зеонбуду", кодування не вплине на телеглядачів цифрової мережі Т2. Вони і надалі матимуть можливість безкоштовно дивитися 32 канали, як це і передбачено ліцензійними умовами компанії, затвердженими Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

У 2020 році в мережі Т2, на додаток до 32 безкоштовних каналів, заплановано пакет із 24 платними пізнавальними каналами. Телеглядачі самостійно вирішуватимуть, чи треба їм користуватися додатковою опцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА