08:21 25.03.2020

"Київстар" запропонував надати Мінцифри неперсоніфіковані дані для виявлення потенційних осередків поширення коронавірусу

2 хв читати
"Київстар" запропонував надати Мінцифри неперсоніфіковані дані для виявлення потенційних осередків поширення коронавірусу

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" звернулася до Міністерства цифрової трансформації України з пропозицією допомогти інформацією, яка може згодитися для виявлення потенційних осередків поширення вірусу Covid-19 і грамотного розподілу медичних ресурсів.

"Алгоритми, які ми, як мобільний оператор, запропонували і над якими ми працюємо, дають змогу визначити кількість абонентів, що приїхали з-за кордону та їхні можливі географічні контакти", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора.

Як наголошують у "Київстар", неперсоніфіковані дані про споживання мобільного та інтернет-трафіку можуть побічно свідчити про певні поведінкові тренди і звички, зокрема можуть свідчити про кореляцію між переміщенням населення та випадками зараження.

Водночас оператор зазначає, що аналітика на основі Big Data не може бути єдиним джерелом інформації, і рекомендує застосовувати також інші інструменти для аналізу ситуації.

У компанії також наголосили, що "Київстар" не відстежує дії абонентів.

"Усі аналітичні моделі з використанням BigData будуються на базі неперсоніфікованих і зашифрованих даних. "Київстар" дотримується законів України "Про інформацію" та "Про захист персональних даних", - заявили в прес-службі мобільного оператора.

Як повідомлялося, раніше "Київстар" надав безкоштовний доступ до застосунку "Доктор онлайн" із можливістю проконсультуватися з лікарем через чат, аудіо або відеодзвінок (раніше вартість консультації в додатку становила 50 грн), а також вирішив не тарифікувати дзвінки в Україні на гарячі лінії з профілактики коронавірусу і трафік з інформаційно-довідкових сайтів урядових і медзакладів.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2018 року користувалися близько 26,4 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 0,9 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА