22:01 12.05.2020

Дуров оголосив про закриття блокчейн-платформи TON через дії влади США

2 хв читати
Дуров оголосив про закриття блокчейн-платформи TON через дії влади США

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров оголосив про закриття блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON).

Рішення пов'язане з конфліктом із владою США, яка призупинила випуск токенів Gram на базі платформи, оскільки вважає, що продаж токенів необхідно реєструвати як ICO.

"Я пишу це, щоб офіційно оголосити, що участь Telegram у TON закінчилася. Ви можете бачити - чи, може бути, вже бачили - сайти, які використовують моє ім'я або бренд Telegram або абревіатуру TON для просування своїх проектів. Не довіряйте їм свої гроші або дані. Жоден з нинішніх або колишніх членів нашої команди не має жодного стосунку до цих проектів", - повідомив він у своєму блозі в Telegram.

Крім цього, Дуров заявив про те, що влада США заборонила продавати Gram і за межами країни, пояснивши це тим, що житель США може отримати доступ до токенів через треті країни.

"Рішення має на увазі, що інші країни не мають суверенітету, щоб вирішити, що добре, а що погано для власних громадян. Якби США раптово вирішили заборонити каву і зажадали закрити кав'ярні в Італії, тому що який-небудь американець може туди зайти, навряд чи хто-небудь на таке погодився", - вважає він.

За даними SEC, яка в жовтні 2019 року ініціювала судовий розгляд, Дуров залучив близько $ 1,7 млрд від інвесторів.

Після цього запуск платформи постійно відкладався: спочатку на кінець 2020 р, опісля - на 2021 р.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА