14:58 15.05.2020

Перегляд ставок міжнародного інтерконекту може принести мільйонну валютну виручку телеком-ринку України - президент "Київстару"

2 хв читати
Перегляд ставок міжнародного інтерконекту може принести мільйонну валютну виручку телеком-ринку України - президент "Київстару"

Перегляд ставок міжнародного інтерконекту може дати додатково мільйони доларів валютної виручки всьому телеком-ринку України.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент мобільного оператора компанії "Київстар" Олександр Комаров наголосив, що основним джерелом валютних доходів для телеком-ринку України залишається термінація міжнародного голосового трафіку, вхідні міжнародні дзвінки. При цьому в 2017 році Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації(НКРЗІ), зафіксувала ставку міжнародного інтерконекту на дзвінки в Україну на рівні 10 євроцентів. Тоді як раніше така ставка встановлювалася ринковим шляхом, у процесі переговорів між операторами.

"Регулювання ставки міжнародного інтерконекту не зумовило зниження європейськими операторами плати за доступ до своїх мереж. Навпаки, за останні три роки ціна для українських телеком-компаній зросла. Водночас телеком-ринок України недоотримав близько 550 млн грн доходів", - зазначив він.

За словами Комарова, з усіх телеком-послуг міжнародний роумінг найбільше постраждав від пандемії коронавірусу, за прогнозами компанії Juniper Research, через пандемію телеком-індустрія недолічиться в 2020 році близько $25 млрд доходів від роумінгу.

"Наприклад, у "Київстару" в березні-квітні активність абонентів "Київстару" в роумінгу знизилася на 80% порівняно з тим самим періодом минулого року. Я думаю, схожа картина в усіх українських мобільних операторів", - повідомив Комаров.

При цьому він зазначив, що загалом телеком-галузь виявилася однією з найстійкіших до впливу пандемії.

Як повідомлялося, "Київстар" у січні-березні 2020 року збільшив загальний дохід на 16,1% порівняно з аналогічним періодом 2019 року - до 5,95 млрд грн, EBITDA - на 25,35%, до 4,04 млрд грн. Маржа EBITDА зросла на 5 процентних пунктів (п. п.) - до 67,9%.

"Київстар" - великий український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2019 року користувалися близько 26,2 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Алло" в I кв.-2024 відкрила п'ять магазинів і оновила 13

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА