13:49 15.09.2020

МГУ вважає конкурс АРМА на управління УМХ непрозорим, звернеться до суду

3 хв читати
МГУ вважає конкурс АРМА на управління УМХ непрозорим, звернеться до суду

 "Медіа Група Україна" (МГУ) вважає повторний конкурс Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з відбору управителя активами "Українського медіа холдингу" (УМХ) проведеним непрозоро і з порушенням чинного законодавства.

"Заявляємо, що права "Медіа Групи Україна" як рівноправного учасника конкурсу були порушені. "Медіа Група Україна" звертається до суду і оскаржить дії АРМА. Вважаємо, що результати конкурсу мають бути скасовані", - йдеться в офіційній заяві МГУ, текст якої має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку МГУ, передача майна, майнових та корпоративних прав, цінних паперів УМХ має відбуватися відповідно до норм чинного законодавства України, а саме - через електронну систему ProZorro і з відкритими даними попередньо проведеної оцінки активів, що виставляються на конкурс.

У МГУ наголошують, що перед початком конкурсу необхідно було провести оцінку активів, що виставляються на конкурс, а учасникам конкурсу - представити інформацію про ці активи, на основі якої можна було б складати реальні бізнес-програми активів УМХ.

Оскільки зазначені дані не були надані учасникам конкурсу, у МГУ виникло запитання щодо підстав для формування конкурсної пропозиції, зокрема доходів від управління активами УМХ, наданої переможцем конкурсу, а саме щодо прогнозованого щомісячного доходу в розмірі 32,276 млн грн (без ПДВ), із яких 7,993 млн грн переможець планує перераховувати до держбюджету.

Як наголошується в заяві МГУ, під час спроби скласти реальну та об'єктивну економічну програму розвитку активів УМХ МГУ отримала від АРМА лише перелік юридичних осіб, наприкінці якого йшлося, що АРМА не володіє додатковими відомостями про юридичних осіб, акції, майнові права інтелектуальної власності на знаки для товарів та послуг, про нерухоме та рухоме майно, поліграфічне обладнання та інші дані, зазначені у зверненні, оскільки наявність такої інформації не є обов'язковою умовою для прийняття в управління АРМА заарештованих активів.

"Жоден відповідальний економіст або фінансист на основі цієї інформації не став би складати бізнес-програму, яка має гарантувати динамічний розвиток цих активів, а також щомісячні мільйонні відрахування до бюджету", - наголошують у МГУ.

На думку медіа-групи, є шанс, що інші учасники конкурсу отримали повнішу інформацію від АРМА і мали можливість скласти детальні економічні програми, оскільки конкурсні умови не містили будь-якої конкретики щодо активів УМХ, а вся додаткова інформація надавалася АРМА "в індивідуальному порядку і навіть, можливо, в різних обсягах".

Як повідомлялося, "1+1 Інтернет" перемогло в конкурсі на управління активами медіахолдингу УМХ, запропонувавши, за даними АРМА, найвигідніші економічні умови управління активами, зокрема найвищу суму гарантованих щомісячних перерахувань до державного бюджету у розмірі 5 млн грн, а також прогнозовані надходження до держбюджету у сумі майже 8 млн грн щомісяця.

У конкурсі брали участь шість компаній: "Видавництво Український Медіа Дім", Комунікаційний хаб "Економіка", "Об'єднана Медіа Група", ТОВ "Сьогодні Мультімедіа", ТОВ "1+1 Інтернет" та "Видавничий дім Масаві".

У Держреєстрі власником "1+1 Інтернет" зазначено Grintwood Investments Limited, кінцевого бенефіціара якого встановити неможливо, проте відповідно до структури власності Телерадіокомпанії "Студія 1+1" на її сайті співвласниками Grintwood Investments Limited є Ігор Коломойський та Ігор Суркіс.

Чистий фінансовий результат ТОВ "1+1 Інтернет" за 2018 рік становить 14,196 млн грн. Надходження від реалізації продукції, згідно з банківськими виписками за період із 1 лютого 2020 року до 31 липня 2020 року, надані АРМА ТОВ "1+1 Інтернет", становлять майже 259 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

Київський апеляційний суд може ухвалити рішення щодо апеляції Turkcell на арешт частини частки в lifecell 16 квітня

Відключення в Харкові підтверджують ефективність інвестицій у GPON - голова "Vodafone Україна"

У Харківській області 20% населених пунктів залишаються без фіксованого зв'язку - "Укртелеком"

Оператори мобільного зв'язку мають план дій на випадок блекауту в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА