17:22 28.05.2021

"Медіа Група Україна" не вбачає необхідності у створенні національного мультиплексу

2 хв читати
"Медіа Група Україна" не вбачає необхідності у створенні національного мультиплексу

"Медіа Група Україна" не вбачає необхідності у будівництві загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якої визначено державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), що входить у сферу управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

"Я вважаю, що це велика нісенітниця, ми просто витратимо багато бюджетних коштів незрозуміло на що. Це буде гірше для ринку, тому що ми, по суті, отримаємо місткість у "плюс" 10 телеканалів в ефірі. Усі, з одного боку, говорять, що у нас ефір перенасичений каналами, з іншого боку - ми маємо намір побудувати ще один національний мультиплекс... Кажуть, що у нас дуже погане покриття в зоні АТО, тому ми будуємо ще один національний мультиплекс. Якось безглуздо вирішувати певні регіональні локальні завдання будівництвом ще одного національного мультиплексу. Для держави це буде погано, для ринку буде погано, для глядачів, хоч як це дивно, також може бути погано", - заявив директор зі стратегії та розвитку бізнесу "Медіа Групи Україна" Федір Гречанінов під час форуму "Дні електронних комунікацій", що відбувається в п'ятницю в Київській області.

За його словами, історія з побудовою мультиплексу викликає чимало запитань у гравців українського телеринку.

"Те, що напружує мене особисто і багатьох людей на ринку, - це те, що все відбувається під якоюсь завісою, все дуже непрозоро... Що означає фраза "оператором буде КРРТ", хто буде власником? Яка буде ціна?", - не розуміє Гречанінов.

У свою чергу технічний директор КРРТ Сергій Семерей заявив, що "ні копійки державних коштів на мультиплекс виділятися не буде", оскільки для його будівництва концерн бере кредит. Мультиплекс будується не для покриття зони ООС, держава не бачить нічого поганого, що у теперішнього... "Зеонбуду" з'явиться конкурент. Крім того, побудова національного мультиплексу - питання національної безпеки.

Як повідомлялося, РНБО 14 травня ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якої визначено державний КРРТ, що входить у сферу управління Держспецзв'язку. Очікується, що вже до кінця 2021 року доступ до якісного цифрового мовлення MX-7 буде на 95% підконтрольної території України, навіть у прикордонних регіонах.

Державна інфраструктура ефірного цифрового телебачення запрацює в 158 населених пунктах, зокрема на прикордонних територіях (повний перелік населених пунктів викладено в додатку до рішення Нацради України з питань телебачення та радіомовлення).

МХ-7 транслюватиме щонайменше 12 каналів: передусім державні телекомпанії та Суспільне мовлення. Наповнення мережі визначатиме Нацрада України з питань телерадіомовлення. Канали будуть незакодованими.

Мережа MX-7 будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління (DVB-T2).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА