13:52 10.11.2020

"Vodafone Україна" в III кв. збільшив виручку на 12%

3 хв читати

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" за підсумками липня-вересня 2020 року вийшов на показник виручки в 4,8 млрд грн, що на 12% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Згідно з фінзвітом оператора, його чистий прибуток за третій квартал поточного року становив 157 млн грн, що на 81% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Оператор пояснює такий показник курсовою різницею з переоцінки євробондів обсягом $500 млн, випущених компанією в лютому 2020 року.

Показник OIBDA збільшився на 11% і сягнув 2,5 млрд грн, маржа OIBDA дещо скоротилася - на 1,2 процентного пункту, до 53,4%. За даними оператора, показники операційної ефективності вдалося поліпшити завдяки оптимізації витрат і збільшенню доходів від дата-послуг.

"Обсяг інтернет-трафіку в мережі Vodafone за останні два роки зріс майже удвічі, за рік цей показник збільшився більше ніж на 40%. Головні причини зростання швидкості та трафіку: збільшення покриття 4G, місткості мережі та кількості дата-користувачів", - зазначається у звіті компанії.

Водночас зазначається, що за підсумками третього кварталу 2020 року показник ARPU зріс на 16% - до 79,1 грн. Зростання показника в компанії пов'язують зі збільшенням географії покриття 4G, а також збільшенням обсягів користування швидкісним мобільним інтернетом, споживання якого за останній рік зросло в 1,4 разу.

У середньому, за даними оператора, дата-клієнт "Vodafone Україна" використовує понад 5 ГБ мобільного інтернету на місяць.

Згідно зі звітом оператора, 4G-мережа "Vodafone Україна" за підсумками третього кварталу стала доступна для 80% українців (зростання проникнення на 14 п.п. порівняно з третім кварталом 2019 року).

"Vodafone Україна" інвестувала в мережу в зазначений звітний період 871 млн грн, а загальні інвестиції в будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету становили 28,1 млрд грн.

У липні-вересні оператор запустив в ефір понад 400 базових станцій у діапазоні 900 Мгц, які покривають більше ніж 2 тис. населених пунктів, де живуть понад 2 млн людей.

За результатами третього кварталу 2020 року абонентська база компанії становила 19 млн осіб, що на 4,1% менше, ніж за підсумками аналогічного періоду минулого року. Це пов'язано зі зменшенням динаміки нових підключень унаслідок карантинних заходів.

При цьому оператор відзначає зростання в сегменті контрактних і корпоративних підключень, а також збільшення кількості підключених IoT-карт.

База IoT-підключень "Vodafone Україна" за два роки зросла на 79%.

Позитивну динаміку, за даними оператора, демонструють також інші нові напрями, такі як big data аналітика, хмарні рішення, послуги для електронного документообігу.

За дев'ять місяців поточного року прибуток компанії становив 425 млн грн, виручка - 13,3 млрд грн.

Як повідомлялося, в першому півріччі 2020 року "Vodafone Україна" став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні за даними дослідження французької компанії nPerf.

У березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" підписали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

"Vodafone Україна" за підсумками 2019 року збільшив чистий прибуток на 45% порівняно з 2018 роком - до 2,54 млрд грн, дохід зріс на 25% - до 15,98 млрд грн, показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 21% у річному вимірі та сягнув 8,3 млрд грн.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Угоду з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму майже $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА