20:12 11.11.2020

Кабмін затвердив порядок перевірки стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури

1 хв читати
Кабмін затвердив порядок перевірки стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури

Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення перевірки стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні в середу.

У супутніх документах до проекту зазначено, що періодична оцінка кіберстійкості об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також стану кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та інформації, ризиків і загроз у кіберпросторі є одним із найбільш важливих аспектів діяльності всіх суб'єктів гарантування кібербезпеки.

"За результатами огляду формується перспективна модель національної системи кібербезпеки з урахуванням реальних і потенційних загроз у кіберпросторі та фінансово-економічних можливостей держави", - йдеться в пояснювальній записці.

Завданнями цієї перевірки є: оцінка стану кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури, державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом; формування пропозицій щодо вдосконалення держполітики у сфері кіберзахисту та визначення напрямів розвитку національної системи кібербезпеки; планування заходів щодо досягнення кіберстійкості критичної інформаційної інфраструктури.

Крім того, порядок встановлює етапи проведення огляду, а також визначає заходи, які виконуються в рамках його підготовки та проведення.

Так, зокрема, утворюється міжвідомча робоча група з питань проведення огляду, до складу якої входять визначені уповноваженими органами представники з числа керівників та/або співробітників підрозділів кіберзахисту та кібербезпеки, команд реагування на комп'ютерні надзвичайні події.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА