17:09 16.11.2020

Нацрада з телерадіомовлення до 10 грудня проведе позапланові перевірки 12 компаній "1+1 media" щодо структури власності

3 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення до 10 грудня проведе позапланові перевірки 12 компаній "1+1 media" щодо структури власності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе низку позапланових безвиїзних перевірок 12 компаній медіагрупи "1+1 media" з питань, що стосуються структури власності компаній, повідомляється на сайті держрегулятора.

Перевірки відбуватимуться в період з 26 листопада по 10 грудня 2020 року. Також регулятор зобов'язав компанії до 1 грудня надати оновлену інформацію про структуру власності й актуальні документи, що підтверджують приналежність корпоративних прав іноземним юридичним або фізичним особам.

Перевірки будуть проведені: ТРК "Студія 1+1", "Жиса", "ТБ Стимул", S-ТЕТ, "Алекс ТБ", "Кварц", "ТЕТ-Дніпропетровськ", телерадіокомпанії "ТЕТ", ТОВ "Гравіс-кіно", ТОВ "Реал Істейт-ТБ", ТОВ "ТАК ТБ+", а також ІРТК "ТОР".

Крім того, Нацрада зазначила, що, згідно з інформацією у ЗМІ, кінцевим власником бенефіціара BOLVIK VENTURES LTD (володіє 24,65% ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1") є телеведуча Оксана Марченко. Проте при цьому в звітній інформації про структуру власності цих компаній, поданій представниками медіагрупи, зазначено, що станом на 31 грудня 2019 року власником BOLVIK VENTURES LTD із часткою 100% через Menealos Sazos є бізнесмен Ігор Суркіс.

Окрім цього, Нацрада, спираючись на результати моніторингу дотримання телерадіоорганізаціями вимог законодавства щодо висвітлення виборчої кампанії, призначила позапланові перевірки дев'яти супутниковим і місцевим телекомпаніям, зокрема ZIK, "112 ТБ", "112 Україна", Newsone і "Наш".

Як зазначається на сайті регулятора, порушення, допущені цими мовцями, стосуються здебільшого поширення матеріалів, що містять приховану передвиборну агітацію. Також на телеканалах "112 Україна" і Newsone було зафіксовано поширення агітаційних матеріалів у день виборів, коли будь-яка політична агітація заборонена за законом; а в ефірі телеканалу "Наш" політична реклама не була відокремлена належним чином.

Поширення агітаційних матеріалів у день голосування і напередодні також було зафіксовано в ефірі деяких місцевих і регіональних ЗМІ, зокрема сумської телерадіокомпанії "Відікон", запорізької "Муніципальної телевізійної мережі", тернопільської телерадіоорганізації "Тернопіль-медіа". Поширення прихованої та неналежно відособленої політичної агітації помічено в ефірі КП Державна студія "Калузьке міське телебачення", а у випадку з ТРК "Рівне 1" ідеться про показ агітаційних матеріалів у випуску новин.

Окрім цього, Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія Клуб-ТБ" (Одеса, логотип GTV), у зв'язку зі зміною логотипа на ODESA LIVE, що порушує закон України "Про телебачення і радіомовлення".

Як повідомлялося, раніше екс-генпродюссер "Прямого" Олексій Семенов запустив столичний телеканал Kyiv.live і Odesa.live з інвестором в особі народного депутата від парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Вадима Столара, столичного забудовника, і голови київської парторганізації "ОПЗЖ".

У планах Семенова також запустити аналогічні телеканали в Харкові, Дніпрі та Львові.

"Настав час для реформування регіонального телебачення. І я цілком упевнений, що саме міські канали мільйонників зможуть запропонувати цікавіший контент і більш дієву систему відносин жителів і міської влади", - вважає Семенов.

Джерело: https://www.nrada.gov.ua/news/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА