12:31 15.01.2021

Концентрація "Датагруп" 100% Volia призведе до дорожчання телекомпослуг - ІнАУ

2 хв читати
Концентрація "Датагруп" 100% Volia призведе до дорожчання телекомпослуг - ІнАУ

Інтернет асоціація України (ІнАУ) просить Антимонопольний комітет України (АМКУ) не розглядати питання концентрації "Датагруп" 100% групи компаній Volia за спрощеною процедурою, оскільки такі дії можуть призвести до отримання новим суб’єктом можливості контролювати міжоператорський ринок телекомунікаційних послуг.

"Повністю поділяємо позицію ТОВ "Мережа Ланет" та інших учасників ІнАУ з приводу того, що внаслідок концентрації новий суб'єкт господарювання отримає можливість контролювати міжоператорський ринок телекомунікаційних послуг... Це, на наш погляд, неминуче призведе до дорожчання телекомунікаційних послуг, як для юридичних, так і фізичних осіб, а також дасть можливість новоствореному суб'єкту диктувати умови діяльності на телекомунікаційних ринках для інших учасників", - наголошується в публічному зверненні ІнАУ до АМКУ, оприлюдненому на сайті асоціації в четвер.

На думку ІнАУ, розгляд питання про концентрацію "Датагруп" 100% Volia за спрощеною процедурою призведе до поверхневого, необ'єктивного та неповного дослідження стану ринків доступу до мережі інтернет та доступу до пакетів телепрограм, оскільки не буде враховано інтереси всіх учасників ринку, на діяльність яких матиме вплив ця концентрація.

ІнАУ просить голову АМКУ залучити до участі у справі про концентрацію інших учасників ринків, зокрема тих, на чиї інтереси можуть вплинути наслідки такої концентрації (зокрема "Ланет"), а також саму ІнАУ, як суб'єкта, що об'єднує велику кількість учасників телекомунікаційного ринку України.

Як повідомлялося, оператор фіксованого зв'язку і цифрових послуг "Датагруп" досяг домовленості щодо придбання 100% національного провайдера телекомунікаційних і контент-послуг групи компаній Volia (раніше - "Воля Кабель") за підтримки фонду EEGF II Horizon Capital.

У листопаді 2020 року фонд Emerging Europe Growth Fund II, LP (EEGF II) під управлінням компанії прямих інвестицій компанії Horizon Capital викупив 22,67% акцій оператора фіксованого зв'язку та цифрових послуг в Україні - компанії "Датагруп", збільшивши частку в ній до 96,13%.

Компанію "Датагруп" створено в 2000 році. Є одним із найбільших В2В-операторів України, надає послуги у понад 90 населених пунктах країни, забезпечує підключення до інтернету, надає послуги телефонії, телебачення та відеоспостереження, а також хмарний сервіс від Microsoft і комплекс послуг у галузі кібербезпеки - DataProtect.

Data Group у 2019 році збільшила чистий прибуток у 6,97 раза порівняно з 2018 роком - до 141,764 млн грн.

Компанія "Воля" обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ та інтернету в 34 містах України. На початок 2020 року компанія перебувала в управлінні фонду Providence Equity Partners (34,92%) і приватної міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer (15,3%) та ЄБРР (11,7%). Серед міноритаріїв компанії - австралійська Warana Capital Pty Ltd (5,6%) і OL Group Ltd (8,4%, Кайманові Острови).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА