13:56 16.01.2021

Нацрада з телерадіомовлення відкинула закиди телеканалу "Прямий" в упередженості

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення відкинула закиди телеканалу "Прямий" в упередженості

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявила, що діє в рамках закону і відкинула закиди в упередженості.

У заяві, розміщеній на сайті Нацради, зазначається, що після попередження телеканалу "Прямий" з'явилися повідомлення в сюжетах телеканалу про "утиск патріотичного мовника", а також заява партії "Європейська солідарність" про "перший крок до закриття мовника".

З огляду на це, Нацрада заявила, що сприймає це як "спроби впливу на незалежний регуляторний орган".

"На закиди щодо політичної вмотивованості діяльності відповімо, що на тому ж засіданні телеканал ZIK отримав попередження так само за обсценну лексику в ефірі, а NewsOne – позапланову перевірку за матеріали з ознаками розпалювання ворожнечі", - наголошується в повідомленні.

У Нацраді відкинули повідомлення про плани "закрити" той чи інший телеканал. "Наголосимо ще раз: Національна рада як державний орган діє виключно в рамках законодавства... Є два види санкцій, які за законом Національна рада накладає за певні порушення – штраф або попередження. Також регулятор може звернутися до суду по анулювання ліцензії, якщо грубі порушення мають систематичний характер", - зазначено в заяві.

14 січня Нацрада винесла попередження каналу "Прямий" через висловлювання ведучого програми "Поярков News". Канал звинуватив Нацраду в ухваленні рішень із політичних мотивів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА