14:44 19.01.2021

У комітеті Ради з питань цифрової трансформації виступають проти регулювання в Інтернеті

1 хв читати
У комітеті Ради з питань цифрової трансформації виступають проти регулювання в Інтернеті

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко виступає проти будь-якого регулювання в мережі Інтернет.

"Я особисто проти будь-якого регулювання в Інтернеті, тому що Інтернет - вільна мережа. Вона - не приналежність будь-якої країни. У більшості випадках агрегатори, які завантажують контент, навіть не перебувають на території України. Країна, на мою думку, не має права втручатися в роботу Інтернету. Можуть бути деякі правила щодо операторів, але ми маємо не правила накладати на Інтернет, ми маємо виховувати суспільство", - сказав він під час міжнародної конференції "Безпечний онлайн 2020: сучасні виклики" у вівторок.

За його словами, наразі комітет Ради з питань цифрової трансформації працює над двома законопроектами про кібербезпеку.

"У нас немає такого законопроекту. Ми нині працюємо над питаннями об'єктів критичної інфраструктури і критичної інформаційної інфраструктури", - сказав Федієнко.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації України вважає за необхідне створити незалежний регулятор безпеки в інтернеті - орган, який формуватиме відповідну політику і реалізовуватиме її в державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА