15:02 27.01.2021

TikTok скорочує штат в Індії через тривале блокування

2 хв читати
TikTok скорочує штат в Індії через тривале блокування

Китайська Bytedance Ltd., якій належить соціальна мережа для створення коротких відео TikTok, скорочує штат в Індії на тлі триваючого з літа минулого року блокування програми в країні, повідомляє CNBC.

Влада Індії в червні заблокувала 59 китайських мобільних застосунків, які, як вона стверджує, "беруть участь у діях, що завдають шкоди суверенітету й цілісності Індії, обороні, безпеці держави та громадського порядку". Серед цих застосунків виявився і TikTok.

Це рішення було ухвалено після того, як у червні щонайменше 20 індійських військових загинули внаслідок сутичок на Лінії фактичного контролю - демаркаційній лінії між двома країнами - в східній частині гімалайського регіону Ладакх.

"З червня ми цілеспрямовано працювали, щоб виконати указ влади Індії, хоча ми з ним не згодні. Через відсутність протягом семи місяців зворотного зв'язку від уряду щодо того, як вирішити це питання, ми з великим жалем ухвалили рішення скоротити штат в Індії", - йдеться у заяві TikTok.

Тимчасово виконувач обов'язків голови TikTok Ванесса Паппас зазначила, що компанія намагалася уникнути скорочень, повідомив індійський телеканал CNBC-TV18 із посиланням на внутрішній документ компанії.

"Однак ми просто не можемо дозволити собі зберегти повний штат, доки наш застосунок не працює", - додала вона.

Паппас також заявила, що невідомо, коли соцмережа зможе повернутися в Індію.

Не повідомляється, яку кількість співробітників буде скорочено, зазначає CNBC-TV18. Команда TikTok в Індії становила майже 2 000 осіб.

Згідно з листом голови TikTok співробітникам, з яким ознайомився CNBC, соцмережа "збереже лише невелику кількість найбільш важливих посад в Індії". Водночас Паппас зазначила, що "перспективи в інших країнах залишаються дуже впевненими", а проблеми в Індії були винятковими.

У вересні влада Індії заборонила використання ще 118 китайських програм. Усі вони залишаються заблокованими. У вівторок видання The Times of India повідомило, що деякі програми, зокрема TikTok, можуть бути заборонені назавжди.

Прес-секретар посольства КНР в Індії заявив, що постійне блокування застосунків порушить принципи Світової організації торгівлі (СОТ). "Ми закликаємо індійську сторону негайно змінити свої дискримінаційні рішення і запобігти подальшій шкоді двосторонній співпраці", - додав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА