11:22 04.03.2021

Мінцифри до 2022 року планує запустити спеціалізовану держплатформу для розгортання реєстрів - Федоров

2 хв читати
Мінцифри до 2022 року планує запустити спеціалізовану держплатформу для розгортання реєстрів - Федоров

Міністерство цифрової трансформації України розробляє спеціалізовану державну платформу для розгортання реєстрів, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Мінцифри продовжує роботу із захисту персональних даних громадян України в частині формування політики функціонування держреєстрів, посилення базових вимог до їхньої роботи.

"У розробленні окрема спеціалізована державна платформа для розгортання реєстрів. Ми створюємо власну платформу на основі відкритих технологій для того, щоб не було залежності від розробника. І щоб реєстри можна було підтримувати і внутрішніми силами, і зовнішніми розробниками", - пояснив Федоров.

За його словами, коли робота над платформою буде завершена, можна буде поступово перевести на неї всі українські реєстри.

"Її сенс не лише в максимальній захищеності та впорядкованості даних. У межах цієї платформи можна буде створити базовий реєстр, буквально, у декілька кліків. Це, по суті, конструктор реєстрів, який відразу надає ще й інструменти аналітики. Звісно, все за електронними ключами. Також буде доступний "кабінет чиновника", - сказав він.

Федоров вважає, що багато країн захочуть використовувати такий продукт, тож систему розробляють у максимально повному функціоналі, "навіть у чомусь "на експорт".

"Плануємо наприкінці цього року завершити роботу з самою платформою, розпочати поступово створювати і переводити на неї базові реєстри. Вона буде захищена за всіма останніми канонами кіберзахисту. А ще заощадить бюджету великі гроші, тому що в Україні, до створення Мінцифри, дуже багато заробляли саме на створенні реєстрів і їх підтримці", - наголосив віце-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА