16:14 08.03.2021

Наука та мистецтво разом: STEM is FEM провів науково-художню виставку

2 хв читати
Наука та мистецтво разом: STEM is FEM провів науково-художню виставку

Благодійний освітній проєкт STEM is FEM провів допрем’єрний показ художньої виставки «Наука – це вона», присвячений 12 видатним українським науковицям та їхньому внеску у розвиток світової науки.

На урочистому відкритті експозиції у конференц-залі UNIT.Verse зібралися організатори проєкту, художники, героїні картин та юні слухачки – майбутні науковиці.

Ініціатор проєкту, інвестор компанії Reafce, бізнесмен Сергій Токарєв розповів, що ідея виникла внаслідок спостерігання за ґендерною нерівністю у близькій йому ІТ-сфері.

«Інколи навіть відчуваєш сором. Адже чоловіки, коли приходять влаштовуватися на роботу, завжди завищують свої вимоги, свої вміння, а дівчата навпаки – занижують. В тому числі і зарплату просять менше. Це несправедливо, і ми вирішили боротися із цією несправедливістю», – наголосив Сергій Токарєв.

Керівник художньої групи, що створювала серію портретів, Сергій Майдуков, зазначив, що для нього цей проєкт має особливе значення.

«Мистецтво без позиції неможливе. Митців без позиції не існує. Мистецтво, яке не просуває якісь ідеї також не існує. Митець володіє увагою, тож буде нещирим говорити, що він не впливає на сприйняття, на судження людей. Я підтримую ідею ґендерної рівності, тому радий взяти участь у цьому проєкті», – підкреслив Майдуков.

Захід не обмежився представленням картин. У зустрічі взяли учать чотири науковиці – героїні портретів, які прочитали лекції про свою наукову діяльність. Медична генетикиня Світлана Арбузова зауважила, що такі заходи необхідні та надихнула дівчат не боятися обирати спеціальність за покликом серця.

«Головне – не перемога, а інтелектуальна мужність і сміливість брати участь у змаганнях. Немає різниці між чоловіками та жінками в науці. А якщо і є, то у тому, що жінки мають крила. Я хочу звернутися до молоді, пам’ятайте: збиратися полетіти і полетіти – це не одне й те саме. Я бажаю вам зібратися і полетіти. Будьте цілеспрямованими і тоді місце в науці – ваше», – наголосила пані Арбузова.

В рамках арт-проєкту «Наука – це вона» також триває конкурс есе серед дівчат від 14 до 21 року про 12 видатних українських науковиць. Дізнатися більше про умови та взяти участь можна за посиланням: https://stemisfem.org/she_is_science. Переможниця конкурсу отримає фінансування навчання на суму 4 тисячі доларів плюс кошти, що будуть зібрані під час благодійного аукціону картин у травні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА