18:06 15.03.2021

Верховний Суд продовжить розгляд одного з позовів про оскарження санкцій щодо телеканалів 19 березня

2 хв читати
Верховний Суд продовжить розгляд одного з позовів про оскарження санкцій щодо телеканалів 19 березня

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду (КАС ВС) 19 березня о 10:00 продовжить розгляд одного позову харківського юриста, члена "Чугуївської правозахисної групи" Романа Лихачова щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського, яким було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування санкцій щодо трьох телеканалів.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в КАС ВС, на засіданні в понеділок суд розглянув низку клопотань і приступив до розгляду позову по суті - заслухали позиції сторін у справі.

У Верховному Суді наголосили, що КАС ВС розглядає цей позов із позиції порушення прав на доступ до інформації.

"Суд перевіряє, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушення прав позивача, гарантованих ст.34 Конституції України та статтями 8, 10 Конвенції про захист прав людини та основних свобод", - наголосили в суді.

"Суд задовольнив клопотання позивача про надання часу на ознайомлення з матеріалами справи і суд оголосив перерву до 19 березня", - зазначили в КАС ВС.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, NewsOne та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА