14:30 27.03.2021

Суд заблокував 12 інтернет-видань за позовом екс-керівника "Спецтехноекспорту"

2 хв читати
Суд заблокував 12 інтернет-видань за позовом екс-керівника "Спецтехноекспорту"

Печерський районний суд Києва 18 лютого 2021 року заарештував майнові права інтелектуальної власності на домени 12 сайтів, що належать Інтернет-ЗМІ.

Позивачем у судовому розгляді виступив екс-директор ДП ГВХП "Спецтехноекспорт" Павло Барбул - він звинувачує видання в публікації конфіденційних даних.

Згідно з постановою суду, опублікованою одним із заблокованих сайтів видання "Апостроф", суд зобов'язав інтернет-провайдерів і мобільних операторів заблокувати абонентам доступ до сайтів "Апострофа", "Главкому", "Антикора", "Голосу", а також видань "Грім", "Акценти" і ще шести інформаційних сайтів:

- from-ua.com;

- crime-ua.com;

- sbypost.com;

- open-ua.net;

- prukraine.com;

- proua.com.ua.

Водночас, за даними "Апострофа", 10 березня 2021 року відповідну кримінальну справу було закрито через відсутність складу злочину, проте низка операторів і провайдерів заблокували доступ до сайтів.

Станом на 27 березня блокування все ще працює.

"Судове рішення про блокування сайтів за відмашкою колишнього чиновника - це кричущий прецедент, який не має нічого спільного з дотриманням принципів свободи слова. Якщо так піде і далі, то будь-яке ЗМІ в нашій країні може бути закрито за клацанням пальця, на тій лише підставі, що його публікації не сподобалися впливовим людям", - завив головний редактор інтернет-видання "Апостроф" Денис Попович.

Як повідомлялося, в березні 2019 року на той час главу "Спецтехноекспорту" (СТЕ) Владислава Бельбаса, екс-директора СТЕ Павла Барбула і ще кількох екс-співробітників компанії заарештували детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і САП за підозрою розтраті 55,5 млн грн держкоштів під час реалізації контракту на модернізацію Ан-32 індійських ВПС. Через кілька днів рішенням Солом'янського райсуду Бельбас був звільнений під заставу в розмірі 7 млн грн, а Барбул – під заставу в розмірі 1,9 млн грн.

Згідно з повідомленням прес-служби НАБУ, "досудове розслідування встановило, що екс-директор "Спецтехноекспорту" із залученням двох своїх заступників, директора департаменту і завідувача сектору компанії організував схему розтрати коштів, що належали державі в особі ДП "Завод 410 ГА", у сумі $2,2 млн і виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи". За інформацією ЗМІ, менеджерам СТЕ інкримінували співпрацю з компаніями-посередниками, що мають ознаки фіктивності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА