10:49 14.05.2021

Профільний комітет підтримав "податковий" законопроект щодо "Дія.City"

2 хв читати
Профільний комітет підтримав "податковий" законопроект щодо "Дія.City"

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроект №5376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" та рекомендував парламенту внести документ до порядку денного п'ятої сесії парламенту ІX скликання і прийняти його за основу, зазначається в повідомленні прес-служби проекту "Дія.City".

При цьому, за словами голови комітету Данила Гетманцева, під час підготовки до другого читання проект закону буде допрацьовано.

Законопроект №5376 упроваджує низку заходів щодо стимулювання розвитку IТ-індустрії, зокрема спеціальний режим оподаткування резидентів "Дія.City" - IТ-компаній, доходів їхніх працівників і залучених гіг-спеціалістів.

На думку авторів законопроекту, він закладає передумови для збільшення інвестиційної привабливості України та посилення конкурентоспроможності країни на світовому ринку IТ-послуг.

Згідно з законопроектом, резиденти "Дія.City" зможуть на власний розсуд обирати між сплатою податку на виведений капітал (ПНВК) розміром 9% або податку на прибуток (18%). Для платників ПНВК з 2024 року буде встановлено обмеження щодо роботи з ФОП 3-ї групи. Так, з 2024 року витрати на платників єдиного податку не повинні будуть перевищувати 50%, а з 2025-го - 20%.

Законопроект також передбачає встановлення 0% податку на дохід від реалізації фізичною особою частки в компанії-резидентові "Дія.City", за умови володіння зазначеною часткою більше ніж один рік.

Аналогічний податок діятиме на дохід фізичних осіб у вигляді дивідендів, нарахованих компанією-резидентом за умови їх виплати не частіше ніж один раз на два роки.

Проект закону також упроваджує податкову знижку для фізичних осіб у разі придбання частки в компанії-стартапі, яка є резидентом "Дія.City". Її розмір залежатиме від суми угоди.

Спеціальний режим оподаткування окремих доходів працівників і гіг-спеціалістів резидентів "Дія.City" передбачає, що ставка ПДФО становитиме 5%, ЄСВ - 22% від мінімальної зарплати, військовий збір - 1,5% (від зарплати працівника або винагороди гіг-працівника).

"Дія.City" - це спеціальний правовий і податковий режим для IT-індустрії, який упроваджує комплекс стимулів для розвитку України як високотехнологічної цифрової держави.

Як повідомлялося, базовий законопроект про "Дія.City" №4303 парламент прийняв у першому читанні 15 квітня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА