16:35 02.06.2021

"Укрпошта": Кабмін скасував примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня

2 хв читати
"Укрпошта": Кабмін скасував примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня

Кабінет Міністрів України скасував обов'язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено його постановою №277 від 29 березня 2021 року.

"Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через "Укрпошту" буде збережено щонайменше до 1 січня 2023 року", - наголошується в повідомленні на сайті поштового оператора.

Як наголошують в "Укрпошті", основна причина, за якою ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури та систематичне закриття банківських відділень.

"До 2023 року доставку пенсій, як і раніше, готівкою і додому, будуть здійснювати листоноші та відділення "Укрпошти". Впевнений, за цей час буде вироблено механіку, яка спростить доставку пенсій, але при цьому не створить проблем для пенсіонерів. Бо поки пропозиція їхати в карантин і оплачувати дорогу до райцентру, щоб зняти гроші з картки, виглядає як частина проблеми, а не рішення", - прокоментував ситуацію генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Відповідні зміни до постанови №277 "Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України" Кабмін ухвалив 26 травня. Текст рішення оприлюднено 2 червня.

У тексті постанови також наголошується, що Пенсійний фонд матиме провести конкурс із відбору організацій, які починаючи з 1 січня 2023 року здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

До участі в конкурсі будуть допущені оператори поштового зв'язку або інші суб'єкти господарювання, які здійснюють допоміжну діяльність у сфері фінансових послуг (обробка та оплата фінансових транзакцій) протягом щонайменше п'яти років у відповідних адміністративно-територіальних одиницях, якщо такі суб'єкти господарювання мають фінансову і матеріально технічну здатність забезпечити збереження коштів, призначених для виплати пенсій та грошової допомоги, та їх доставку одержувачам.

Подати заяву до ПФУ зі зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА