13:12 01.07.2021

Смілянський поставив завдання розробити та затвердити стратегію розвитку "Укрпошти" на 2022-2026 рр. з метою досягнення доходу у понад $1 млрд

3 хв читати
Смілянський поставив завдання розробити та затвердити стратегію розвитку "Укрпошти" на 2022-2026 рр. з метою досягнення доходу у понад $1 млрд

Ігор Смілянський, якого наглядова рада знову обрала гендиректором "Укрпошти" до липня 2023 року, поставив собі та команді сім ключових цілей/завдань, які необхідно виконати за наступні два роки.

Як написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер, першим завданням є розробка та затвердження стратегії розвитку "Укрпошти" на 2022-2026 роки з метою досягнення доходу у понад $1 млрд, "побудувавши компанію, в якій працюють на повну ставку і гідну зарплату задоволені співробітники, куди приходять задоволені клієнти, які отримують сучасні послуги у відремонтованих (усі 100%) комфортних відділеннях у всій країні".

Друга ціль - забезпечити доступність цифрових, поштових та банківських послуг на 100% території країни, запустивши понад 2 тис. пересувних відділень і повну цифровізацію "Укрпошти".

Третя - запустити поштовий банк, який протягом п'яти років увійде до топ-5 банків України за кількістю клієнтів і заощадить державі понад 10 млрд грн за чотири роки.

Четверта - побудувати перші за 40+ років автоматизовані (роботизовані) сортувальні центри і депо для обробки пошти.

П'ята - лібералізувати та осучаснити поштове законодавство, привівши його до стандартів ЄС, ухваливши новий поштовий закон.

Шоста - залучити крутого міжнародного інвестора в капітал "Укрпошти" на +25%.

Сьома - підготувати команду, яка продовжить реформи після цих двох років, "вивівши компанію на ще крутіший рівень".

"Я дуже сподіваюся, що у нас вийде виконати (а може і перевиконати) поставлені завдання, і тоді реформи, в які вкладені зусилля десятків тисяч людей, стануть безповоротними на десятки років вперед! А я вважатиму це головним результатом своєї роботи", - підсумував Смілянський.

Як повідомлялося, наглядова рада АТ "Укрпошта" продовжила контракт генерального директора Ігоря Смілянського ще на два роки - до 30 червня 2023 року.

Кабмін 16 червня на засіданні ухвалив постанову, згідно з якою гендиректора "Укрпошти" тепер призначатиме наглядова рада компанії без конкурсного відбору з боку держави.

У пояснювальній записці до документа, зокрема, йшлося, що ухвалення цього рішення було необхідним, оскільки проведення конкурсу та встановлення його результатів займуть щонайменше півроку, і "протягом цього часу невизначеність із кандидатурою керівника компанії може поставити під загрозу стратегічну інвестиційну програму обсягом у EUR100 млн, спрямовану на глобальний розвиток та сучасну трансформацію стратегічного підприємства".

Ігор Смілянський за підсумками конкурсу був призначений головою правління Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" 20 квітня 2016 року. До цього він був менеджером американського офісу KPMG. Під час реорганізації "Укрпошти" у ПАТ він перейшов на посаду в. о. гендиректора.

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян у серпні 2018 року призначив Смілянського гендиректором "Укрпошти".

Чистий дохід від реалізації продукції АТ "Укрпошта" у 2020 році, за оперативними даними, збільшився на 19% порівняно з 2019 роком - до 9,2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА