10:54 08.07.2021

"Нова пошта" судиться з Держпродспоживслужбою в Харківській області за необґрунтовано великий штраф

2 хв читати
"Нова пошта" судиться з Держпродспоживслужбою в Харківській області за необґрунтовано великий штраф

Група компаній "Нова пошта" подала до суду на Державну споживчу службу в Харківській області за накладення необґрунтовано великого штрафу після здійснення перевірки за скаргою клієнта через пошкодження посилки на 500 грн, повідомила компанія в четвер.

"Нова пошта" розцінює дію контролювального органу як маніпуляцію держави своїми повноваженнями й оскаржує штраф у Харківському окружному адміністративному суді.

Крім того, компанія вже скерувала офіційну скаргу до Держпродспоживслужби на неправомірні дії співробітників харківського підрозділу, а також звернулася до омбудсмена і міжнародних правозахисних організацій.

Накладенню неправомірного, на думку компанії, штрафу, передувала перевірка Держспоживслужби, здійснена в березні в одному з харківських відділень компанії. Приводом до неї послужила скарга клієнта про пошкодження посилки вартістю 500 грн.

"Перевірка відбулася з порушенням чинного законодавства. Зокрема, за законом, перевіряючий повинен надати керівнику юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі документи про перевірку. Натомість, їх було вручено керівнику відділення, який не є такою уповноваженою особою. Крім того, була порушена і процедура перевірки. Зокрема, представник будь-якого контролюючого органу під час здійснення перевірки повинен розписатися в спеціальному журналі – це вимога законодавства. Цього теж зроблено не було", - пояснює компанія.

У "Новій пошті" також заявили, що керівник відділення запропонував перевіряючим звернутися до керівництва компанії, що було розцінено як створення компанією перешкод посадовим особам для перевірки.

"Зазначимо, що за останні півроку Держпродспоживслужба провела близько 80 перевірок у відділеннях "Нової пошти" в різних регіонах України і в жодному випадку таких претензій до компанії не висувалося", - повідомили в прес-службі компанії.

Водночас уточнюється, що акт про штраф теж було складено з порушеннями - в ньому не зазначено в чому саме компанія перешкоджала перевіряючому органу і не зазначено дату правопорушення.

"Крім того, ми вважаємо неправомірним, що штраф було розраховано від обороту усієї компанії, а не відділення, у якому здійснювалася перевірка. До того ж контролюючий орган одразу обрав максимальний із можливих штрафів, хоча за практикою навіть суд не обирає найвищу міру покарання, особливо, якщо порушення було здійснено вперше", - наголошують у компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київстар" призначив директоркою із корпоративних зв'язків Оленицьку

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА