14:24 15.07.2021

Рада схвалила реалізацію "Дія. City" з терміном дії зазначеного правового режиму щонайменше 25 років

1 хв читати
Рада схвалила реалізацію "Дія. City" з терміном дії зазначеного правового режиму щонайменше 25 років

Верховна Рада в четвер у другому читанні та в цілому ухвалила проект закону №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні".

За відповідне рішення проголосували 262 народні депутати.

Правовий режим "Дія. City" встановлюється на необмежений термін, але не менше ніж на 25 років з дня внесення до реєстру "Дія. City" запису про першого резидента.

Зазначений документ, як наголошується в повідомленні Міністерства цифрової трансформації, закладає основу для впровадження в Україні спеціального правового режиму "Дія. City", завдяки якому IТ-компанії зможуть будувати прозору корпоративну структуру та мати кращий доступ до інвестицій.

Документ також упроваджує норму про неприйнятність прямого або непрямого примусу юридичних осіб до отримання статусу резидента "Дія. City".

Крім того, загальні принципи функціонування "Дія. City" - такі як свобода діяльності, невтручання, презумпція правомірності діяльності - поширюються не лише на резидентів, а й на всі IТ-компанії.

Закон також передбачає впровадження нової форми співпраці між компаніями та фахівцями - "гіг-контракти" - й додаткові механізми захисту прав на інтелектуальну власність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА