14:37 15.07.2021

Нацрада з телерадіомовлення проситиме суд анулювати ліцензію телеканалу "ТВі" через його відмову від перевірки

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення проситиме суд анулювати ліцензію телеканалу "ТВі" через його відмову від перевірки

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензії ТОВ "Інфо24" (логотип "ТВі", Київ) через відмову телеканалу в проведенні перевірки.

Як повідомляється на сайті регулятора, відповідне рішення ухвалили члени Нацради в четвер.

У повідомленні зазначається, що планова перевірка телеканалу "ТВі" мала відбутися у зв'язку із закінченням терміну дії його ліцензії. Попередній моніторинг, який є підставою для проведення перевірки і був виконаний 8 червня, зафіксував, що ліцензіат здійснює мовлення.

"16 і 17 червня 2021 року уповноважені особи Національної ради прибули за місцезнаходженням ТОВ "Інфо24". Однак за зазначеною в його ліцензії адресою товариства не було. Вхід до приміщення, де раніше розміщувалася компанія, був замкнений, будь-якої розпізнавальної атрибутики теж не було", - повідомляє Нацрада.

Регулятор зазначає, що дані Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань свідчать про те, що відбулися зміни відомостей про найменування та місцезнаходження компанії - замість ТОВ "Інфо24" зазначено назву ТОВ "ТВІ.САТ" і нове місцезнаходження компанії. Тому уповноважені особи Нацради перевірили і нову адресу, але ліцензіата там не було. Також не вдалося додзвонитися й за зазначеними там телефонами. Повідомлення про перевірку було розіслано за трьома поштовими адресами, але його так і не було вручено адресату.

"Відсутність ліцензіата за місцезнаходженням, зазначеним у ліцензії, є його відмовою у проведенні перевірки (...) Пунктом "г" ч. 5 ст. 37 закону "Про телебачення і радіомовлення" регламентує, що відмова ліцензіата у проведенні перевірки є підставою для регулятора звернутися до суду про анулювання ліцензії", - заявили в Нацраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА