12:59 09.08.2021

"Vodafone Україна" та Raiffeisen Bank International AG підписали контракт на управління деривативами

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" підписала контракт з банком Raiffeisen Bank International AG на управління деривативами.

Як повідомив мобільний оператор у понеділок, міжнародний контракт дає змогу "Vodafone Україна" хеджувати валютні ризики на міжнародному ринку запозиченого капіталу за допомогою Raiffeisen Bank International AG, який є одним із головних міжнародних партнерів "Vodafone Україна" в банківській сфері.

"Договір став ще одним ефективним фінансовим інструментом для Vodafone. Компанія успішно працює на міжнародному ринку позикового капіталу з 2018 року. У лютому 2020 року "Vodafone Україна" здійснила успішний випуск єврооблігацій на зовнішньому фондовому ринку - п'ятирічних облігацій (євробондів) - обсягом $500 млн із прибутковістю 6,20%. Облігації отримали рейтинг B від Fitch і S&P станом на 24 травня 2021 року", - наголошується у повідомленні.

Як зазначає оператор, це перший контракт на управління деривативами, який був підписаний після набрання чинності законом України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки" у липні 2021 року.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

На початку лютого 2020 року "Vodafone Україна" розмістила єврооблігації на $500 млн під 6,2%. Випуск у форматі 144A/Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів у Європі та США.

У березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" підписали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року з залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму майже $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА