15:15 12.08.2021

Телеканал "Інтер" іще раз перевірять через фільми з російськими акторами

2 хв читати
Телеканал "Інтер" іще раз перевірять через фільми з російськими акторами

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України розглянула на засіданні 12 серпня результати моніторингу ПрАТ "Телеканал "Інтер" із 26 липня до 7 серпня поточного року, виявила ознаки порушення українського законодавства і призначила йому позапланову невиїзну перевірку.

"Телеканал показує фільми з російськими акторами, що входять до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і тим самим порушує чинне законодавство", - повідомляється на сайті Нацради.

Йдеться, зокрема, про фільми "Место встречи изменить нельзя" за участю Станіслава Говорухіна, "Узник замка Иф" за участі Михайла Боярського, "Д’Артаньян и три мушкетера" за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова, Бориса Клюєва, "По семейным обстоятельствам" за участю Євгена Стеблова і "Большая перемена" за участі Валентини Тализіної.

У Нацраді наголошують, що закон "Про телебачення і радіомовлення" регламентує, що не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції фільмів і телепередач, одним з учасників яких є особа, внесена до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці, розміщеного на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Перевірку цього ліцензіата регулятор проведе в період із 30 серпня по 10 вересня 2021 року. Мовник має надіслати до 2 вересня на адресу Національної ради документи та матеріали, необхідні для проведення безвиїзної перевірки, а також свої пояснення. Результати перевірки розглядатимуться на засіданні", - йдеться в повідомленні.

За даними Нацради, це вже третя перевірка, призначена "Інтеру" за такі порушення. Раніше, 15 і 29 липня, Нацрада також ухвалювала рішення про проведення позапланових перевірок цього самого мовника. "Вочевидь, телеканал не реагує на рішення регулятора й далі ігнорує чинне законодавство України", - зазначають у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА