11:17 17.08.2021

"Vodafone Україна" планує придбати телеком-оператора Vega

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" планує придбати понад 50% акцій телеком-оператора Vega (ПрАТ "Фарлеп-Інвест").

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в галузі, відповідні документи вже розглядають в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).

У "Vodafone Україна" інформацію щодо операції не коментують.

У компанії Vega також відмовилися від коментарів.

Як повідомлялося, раніше АМКУ дозволив "Датагруп" купити три компанії, що входять до структури групи Volia: ТОВ "Київські телекомунікаційні мережі", ТОВ "Телесвіт" та Oisiw Limited (Кіпр). Операція була завершена в червні 2021 року.

У листопаді 2020 року "Vodafone Україна" заявив про плани будувати власну мережу фіксованого інтернету.

"На стратегічній сесії з акціонером ми ухвалили рішення про вихід на ринок фіксованого інтернету. Це стає для нас одним із стратегічних пріоритетів розвитку на найближчі два роки", - заявила генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Vodafone Україна"- другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольне Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan та RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

Національний телеком-оператор Vega пропонує комплексні сучасні рішення в галузі фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу до мережі інтернет та передавання даних. Входить до телекомунікаційного напряму групи СКМ Ріната Ахметова.

Vega присутня у 22 областях України. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ "Фарлеп-Інвест". Генеральний директор компанії - Мурат Чинар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА