12:54 15.09.2021

Об'єктивність ЗМІ у нас на досить високому рівні - Разумков

2 хв читати
Об'єктивність ЗМІ у нас на досить високому рівні - Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає досить високим рівень об'єктивності українських засобів масової інформації.

"Об'єктивність подання ЗМІ, думаю, у нас... на досить високому рівні. Хотілося б краще? Так, хотілося б! Чи завжди у мене як голови Верховної Ради є доступ до ЗМІ таким обсягом, в якому мені хотілося б? Ні. Ви можете проаналізувати, що відбувається, з тих чи інших медіа-ресурсів. Але це, знову ж таки, редакційна політика: я не можу на неї вплинути або сказати, що вони роблять щось поза законом. Мені дуже хотілося б вірити, що на їхню редакційну політику ззовні ніхто не впливає", - сказав Разумков в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Разумкова, під час виборчих кампаній медіа-ресурси можуть схилятися до однієї або іншої сторони, але це відбувається в усьому світі.

"Ми можемо подивитися на держави з розвинутою демократією, такі як Сполучені Штати Америки. Там теж є і CNN, і FOX, де кожен веде свою редакційну політику. Так, вона не всім може подобатися. Якщо ми говоримо про Україну, то у нас у цьому плані, я думаю, не так уже й погано", - зазначив спікер парламенту.

Пославшись на свою участь у виборчих кампаніях, Разумков наголосив, що доступ до ЗМІ був.

"Я відходив по ефірах і президентську, і парламентську кампанії. Був на всіх телеканалах, розпочинаючи від "112", NewsOne, ZiK, які належать Козаку (народний депутат Тарас Козак, проти якого цьогоріч РНБО впровадила персональні санкції - ІФ), закінчуючи телеканалами, якими володіють інші представники бізнесу - ICTV, СТБ (кінцеві бенефіціари - бізнесмен Віктор Пінчук і його дружина - ІФ). Ми скрізь були. Ми були і на "5 каналі", і на "Прямому" (власник - п'ятий президент України Петро Порошенко - ІФ) - всюди, де могли доносити своє бачення... Так, десь у мене були більш жорсткі дискусії і менш лояльно налаштовані ведучі. Але це ж дискусія, вона має бути, але не переходити норми моралі й здорового глузду. Необхідно чути іншу точку зору", - розповів Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Алло" в I кв.-2024 відкрила п'ять магазинів і оновила 13

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА