13:42 16.09.2021

Телеканал "Інтер" очікує ще одна перевірка через показ радянських фільмів із забороненими акторами

2 хв читати
Телеканал "Інтер" очікує ще одна перевірка через показ радянських фільмів із забороненими акторами

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час свого засідання в четвер, 16 вересня, призначила телеканалу "Інтер" уже п'яту цього року перевірку, зумовлену показом радянських фільмів за участю осіб, що становлять загрозу національній безпеці України.

Як повідомляє прес-служба Нацради, в період із 31 серпня до 12 вересня в ефірі мовника було зафіксовано дев'ять таких кінематографічних творів.

"Законодавством України... встановлено заборону для телерадіоорганізацій транслювати аудіовізуальні твори, у тому числі фільми, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Однак в ефірі телеканалу "Інтер" у зазначений проміжок часу було показано цілу низку фільмів, які порушують цю вимогу закону", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, зокрема, йдеться про фільми "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів" за участі Микити Михалкова; "Взяти живим" за участі Йосипа Кобзона; "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається" і "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона" за участі Бориса Клюєва; "Д’Артаньян і три мушкетери" за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова і Бориса Клюєва; "Офіцери" за участі Василя Ланового; "Неймовірні пригоди італійців у Росії" за участі Валентини Тализіної; "Гостя з майбутнього" за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної і Бориса Щербакова; "Завтра була війна" за участі Віри Алентової.

"Зважаючи на виявлені моніторингом Національної ради факти, регулятор призначив ПрАТ "Телеканал "Інтер" позапланову безвиїзну перевірку. Вона буде проведена в період із 4 по 18 жовтня. Компанія повинна надати Національній раді до 5 жовтня цього року визначений перелік документів для проведення перевірки", - наголошують у Нацраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА