16:01 17.11.2021

"Нова пошта" планує у 2022 р. запустити доставку відправлень безпілотниками між містами-мільйонниками

2 хв читати
"Нова пошта" планує у 2022 р. запустити доставку відправлень безпілотниками між містами-мільйонниками

 Група компаній "Нова пошта" продовжує тестувати нові маршрути для доставки посилок безпілотними літальними апаратами (БПЛА), щоб наступного року запропонувати клієнтам швидку доставку між містами-мільйонниками.

Як зазначено в повідомленні компанії в середу, 17 листопада здійснено вже другу тестову доставку посилок із Києва до Львова на БПЛА на відстань у 500 км.

Безпілотник о 9:00 піднявся в повітря з майданчика Київського інноваційного термінала, щоб доставити до Львова 10 посилок загальною вагою понад 2 кг.

"Для "Нової пошти" це перший досвід доставки вантажу безпілотником із власного термінала на термінал – із київського на львівський. Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником із Києва до Харкова точками сполучення були міські аеродроми. Сьогодні для польоту використовували БПЛА, що має вертикальний зліт і не потребує розгону, тому здатний доставляти безпосередньо до місця призначення", - наводяться в повідомленні слова директора Департаменту з досліджень і розробки "Нової пошти" Володимира Масюка.

Безпілотник має вантажопідйомність до 16 кг, може підніматися на висоту до 900 метрів і провести в повітрі до 12 годин без додаткової підзарядки.

Дальність каналу зв'язку для дистанційного керування становить 200 км. На борту розміщені резервні канали зв'язку, що дають змогу управляти апаратом з будь-якої точки України. За БПЛА стежить оператор, котрий контролює апарат на випадок непередбачених моментів, і може приймати управління.

У компанії наголосили, що "Нова пошта" планує стати першою компанією з безпілотної доставки в Україні та запустити послугу в комерційну експлуатацію вже наступного року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА