14:13 18.11.2021

Україна залишається великим хабом кіберзлочинності, але стає надійним партнером у боротьбі з нею – генпрокурор

2 хв читати
Україна залишається великим хабом кіберзлочинності, але стає надійним партнером у боротьбі з нею – генпрокурор

Україна залишається для кіберзлочинців одним із основних хабів, 2021 року Офіс генпрокурора отримав понад 70 запитів від іноземних держав щодо розслідування злочинів у сфері кіберзлочинності, зазначає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Журналістам під час перерви у Міжнародному форумі з кібербезпеки Венедіктова розповіла, що українські правоохоронці можуть продемонструвати ефективну роботу. "Коли ми говоримо, що українські правоохоронці можуть співпрацювати… з ФБР, з Євроюстом, іншими колегами інших правоохоронних органів – це свідчить про те, що Україна стає надійним партнером у таких відносинах", - наголосила генпрокурор.

За її словами, ще на початку цього року іноземні колеги висловлювали недовіру, співпрацюючи з українськими правоохоронцями щодо кіберзлочинів.

"Коли пішли перші реалізації з німецькими прокурорами, нам навіть не дуже хотіли передавати матеріали та off-rec казали: що ви можете зробити з українськими колегами - лише чекати, коли ці матеріали буде злито, а в матеріалах є що, скажімо так, зливати…" Тому демонстрація того, що українські партнери є надійними, досить сильними і вони можуть співпрацювати на належному рівні - це дуже добре", - додала Венедіктова.

Виступаючи на Міжнародному форумі з кібербезпеки у Києві, вона зазначила, що Офіс генпрокурора як центральний орган з питань міжнародного співробітництва постійно вживає заходів для якісного виконання запитів щодо міжнародної правової допомоги компетентних органів іноземних держав у справах щодо злочинів, які мають транснаціональний характер та стосуються діяльності міжнародних кібергруп.

"Протягом 2020 року до нас від компетентних органів США, ФРН, Франції, Швейцарії, Нідерландів, Австрії, Південної Кореї, Польщі та інших держав надійшло 60 клопотань з питань розслідування злочинів у сфері кіберзлочинності. За десять місяців поточного року Офіс генпрокурора отримав понад 70 таких запитів", - повідомила генпрокурор.

"Світ зацікавлений у співпраці, світ розуміє, що ми вже дійшли до цифровізації. Цифрова реальність - це інший рівень складності, з яким ми стикаємося. Ми хочемо продемонструвати, що ми готові заходити на такий рівень складності", - підсумувала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА