12:44 23.05.2022

Пошти світу допоможуть з відновленням пошкодженої інфраструктури "Укрпошти"

2 хв читати
Пошти світу допоможуть з відновленням пошкодженої інфраструктури "Укрпошти"

Всесвітній поштовий союз 20 травня ухвалив другу резолюцію на підтримку України та національного поштового оператора України, повідомляє пресслужба АТ "Укрпошта" в понеділок.

У компанії, зокрема, зазначили, що пошти світу створять Міжнародне бюро, завданнями якого будуть: відстежувати особливі потреби України у сфері поштових послуг та потреби її призначеного поштового оператора, тобто "Укрпошти"; виконати оцінку впливу війни в Україні на програми та діяльність союзу в регіоні; виявити операційні, інфраструктурні, фінансові або інші наслідки війни для поштових служб і всередині України, і між Україною та іншими країнами.

Крім того, країни-члени поштового союзу нададуть фінансову підтримку "Укрпошті" на відновлення зруйнованої інфраструктури через фонд, створений Міжнародним бюро, або іншими способами.

"Попри те, що пошта Росії зробила все, аби зірвати голосування за прийняття резолюції на підтримку України, світова поштова спільнота все-таки визначилася з пріоритетами: вона на стороні правди та справедливості, а отже - на стороні України. Росія підбурювала країни Африки виступати проти допомоги Україні, подала від свого імені резолюцію, яка блокувала б допомогу поштовиків світу українським поштовикам. Але все це виявилося марним. Завдяки ґрунтовній роботі посла України у Швейцарії Артема Рибченка та переконливому виступу представників посольства, а також завдяки нашим партнерам із Великої Британії, ЄС, США Канади, Японії та інших країн усе-таки вдалося більшістю голосів – 57% – ухвалити рішення, які сприятимуть відновленню поштової інфраструктури України", – наводять в повідомленні слова генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського.

За даними "Укрпошти", наразі національному поштовому оператору відомо про 500 зруйнованих відділень. Наприклад, в Ірпені, який місяць перебував в окупації, не залишилося жодного вцілілого відділення компанії. Оцінити збитки, завдані ще 500 відділенням, неможливо, оскільки вони розташовані на окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА