07:45 15.11.2023

ЄС бачить загрозу конкуренції в угоді Adobe з купівлі Figma, готує формальні претензії

2 хв читати

Європейські регулятори побоюються, що угода з купівлі американським виробником ПЗ для оброблення зображень Adobe Inc. власника сервісу проєктування інтерфейсів Figma завдасть шкоди конкуренції, і готуються наступного тижня пред'явити компаніям формальні претензії, пише газета Financial Times із посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, регулятори ЄС вважають, що угода Adobe і Figma може обмежити розвиток інновацій і призвести до зростання цін у секторі.

Figma, заснована в 2011 році, є приватною компанією. Її графічний онлайн-редактор для розроблення дизайнів інтерфейсів сайтів і застосунків дає можливість кільком користувачам працювати над одним проєктом у режимі реального часу.

Adobe оголосила про купівлю Figma за $20 млрд у вересні 2022 року.

У червні FT повідомляла з посиланням на джерела, що угода може стати предметом тривалої антимонопольної перевірки в Євросоюзі.

Єврокомісія, зокрема, висловлювала побоювання, що злиття Adobe і Figma може мати серйозний негативний вплив на конкуренцію у сфері інтерактивного дизайну. Експерти ЄК вважають, що Adobe купує Figma, щоб усунути конкурента, зазначає FT.

Британський регулятор, який завершив попередню перевірку угоди в червні, також дійшов висновку, що вона може "істотно послабити конкуренцію". Крім того, джерела західних ЗМІ повідомляли про те, що міністерство юстиції США готує позов для блокування угоди Adobe і Figma.

Акції Adobe додають у ціні 2% на попередніх торгах у вівторок. Із початку поточного року їхня вартість зросла на 75%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА