08:53 22.12.2017

Ізраїль назвав відмову ООН визнати Єрусалим столицею країни "безглуздою"

2 хв читати
Ізраїль назвав відмову ООН визнати Єрусалим столицею країни "безглуздою"

Ізраїль відкидає "безглузде рішення" Генасамблеї ООН, яка відмовилася визнати Єрусалим столицею країни. Про це йдеться в повідомленні канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю в Twitter.

"Ізраїль повністю відкидає це безглузде рішення. Єрусалим - наша столиця. Завжди була, завжди буде", - йдеться в заяві.

Разом з тим Ізраїль "висловлює задоволення з приводу великого числа держав, які не голосували за резолюцію", відзначає канцелярія прем'єр-міністра на своїй сторінці в Facebook. "Ізраїль дякує президенту (США Дональду) Трампу за його однозначну позицію з питання Єрусалима і дякує країнам, які голосували разом з Ізраїлем, разом з правдою", - йдеться в повідомленні.

Генасамблея ООН 21 грудня схвалила резолюцію, яка засуджує визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Генасамблея вважає, що "будь-які заходи і дії, спрямовані на зміну характеру, статусу або демографічного складу священного міста Єрусалиму, не мають юридичної сили, є недійсними і повинні бути скасовані".

За резолюцію проголосували 128 країн. Проти проголосували дев'ять країн: США, Гватемала, Гондурас, Ізраїль, Науру, Маршаллові Острови, Мікронезія, Того і Палау. 35 держав утрималися, а ще 20 - не взяли участь у голосуванні. Представник палестинського президента Махмуда Аббаса назвав рішення Генасамблеї "перемогою для Палестини".

Дональд Трамп напередодні голосування пообіцяв скоротити фінансову допомогу країнам, які підтримають проект резолюції. "Вони отримують сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а потім голосують проти нас", - підкреслив він.

Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю 6 грудня. Він також підписав документ про перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Після рішення президента США в багатьох країнах почалися протестні акції мусульман. На кордоні Ізраїлю і сектора Газа протести вилилися в зіткнення палестинців з ізраїльськими солдатами.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА