07:27 13.01.2018

США запустили ракету Delta IV з секретним супутником розвідки

1 хв читати

США запустили ракету Delta IV, яка повинна доставити на орбіту засекречений супутник Національного розвідувального управління під позначенням NROL-47. Трансляцію старту ракети вела компанія-оператор запуску United Launch Alliance.

Як зазначає портал Nasa Spaceflight, велика частина деталей місії NROL-47 залишається засекреченою. Проте, встановити частину інформації супутників можливо виходячи з параметрів його орбіти. Запуск ракети проводився з військової бази Вандерберга, яка використовується для виведення в космос апаратів з високим кутом нахилу орбіти і ретроградним (спрямованим проти обертання Землі) напрямком руху навколо планети. Подібні орбіти зазвичай використовуються супутниками оптичного спостереження. Ще один можливий варіант передбачає, що NROL-47 є супутником радіолокаційної розвідки типу Topaz.

Раніше, 8 січня, запуск ще одного секретного супутника був проведений приватною компанією SpaceX за допомогою ракети носія Falcon 9. Незважаючи на те, що сам старт ракети пройшов успішно, супутник був втрачений, імовірно, через проблеми в прискорювачі другого ступеня Falcon. Вартість втраченого супутника оцінюється в кілька мільярдів доларів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА