20:29 13.09.2018

У Харківській області ліквідовано ОЗУ, яке вимагало гроші під прикриттям асоціації ветеранів АТО

1 хв читати
У Харківській області ліквідовано ОЗУ, яке вимагало гроші під прикриттям асоціації ветеранів АТО

Співробітники Служби безпеки України затримали учасників організованого угруповання, яке, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів АТО, тероризувало місцевих підприємців. Одного з учасників угруповання ліквідовано піч час чинення збройного опору.

"Оперативники спецслужби встановили, що група зловмисників нападала на будівельні майданчики, де зводилися об'єкти комерційної нерухомості. Вони застосовували фізичне насильство, знищували і пошкоджували майно, блокували монтажні роботи підприємців. За припинення, зокрема й, фізичного тиску на бізнес, вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші, нібито на благодійність", - повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували, що з одного із забудовників зловмисники вимагали $30 тис за неперешкоджання його господарській діяльності.

Під час передання останньої частини цієї суми, $20 тис, правоохоронці затримали двох організаторів групи. Під час затримання один з організаторів намагався чинити збройний опір, погрожуючи застосувати проти правоохоронців бойову гранату.

"Проти нападника з дотриманням вимог законодавства було застосовано табельну вогнепальну зброю. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Кримінальне провадження розпочато за ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Операція проводилася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. Перевірку правомірності застосування співробітником СБУ табельної вогнепальної зброї перевіряє військова прокуратура Харківського гарнізону сил ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

Прес-конференція голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олени Думи

Як дії АРМА можуть дискредитувати інститут управління арештованим майном

Ескулаб: 15 років на ринку медичних досліджень – підсумки, виклики та плани на майбутнє

Будівельні матеріали. Готовність до потреб ринку на відбудову

Як запустити розподілену генерацію в Україні. Виклики та можливості для територіальних громад

Дискусія на тему "Україна-Росія - тотальна війна. Коли фінал?"

Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, віра в перемогу, ставлення до виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА