13:16 27.12.2018

В Парку ХІІ Місяців сімейство африканських гієноподібних собак поповнилося 12-ю малюками

2 хв читати

19.11.18. в Парку ХІІ Місяців сталося неймовірно рідкісна подія у світі тварин - сімейство африканських гієноподібних собак поповнилося 12-ю малюками.

У 2016 році у нас народилися 5 цуценят, які були вигодувані співробітниками парку тому, що це було перше потомство нашої сім'ї молодих і недосвідчених африканських собак.

В цьому ж році, самиця Белла, показала себе дуже турботливою мамою і сама вигодовувала малюків.

"До вчорашнього дня ми навіть не знали певну кількість, тому що мама ховала діточок в затишній берлозі. І тільки вчора, вони всі разом вийшли на прогулянку", - говорить джероло парку тварин.

Зараз їм вже більше місяця, вони допитливі і грайливі і ми сміливо відкриваємо експозицію і готові знайомити наших відвідувачів з цим дивом природи.

Гієноподібних собака (лат. Lycaon pictus) - надзвичайно розумна і винахідлива істота. Як і найближчий родич червоного вовка, вона також знаходиться під загрозою зникнення - у всьому світі налічується всього лише від 3 до 5 тис. особин.

Вид включено до Червоної книги МСОП як такий, що знаходиться під загрозою зникнення - IUCN (EN). Лише на території п'яти африканських держав є популяції понад 100 особин.

 Вижити, як вид, в суворих сучасних умовах гіеноподібний собака зміг лише завдяки своїй кмітливості і плодючості. У неволі собаки народжують близько 2-8 дитинчат (в природі набагато більше, офіційно зареєстрований рекорд - 21 щеня в посліді). Раніше народження собак було зареєстровано в таких зоопарках світу як зоопарк Брукфілд в листопаді 2010, зоопарк Перта в червні 2012, Зоопарк Единбурга в жовтня 2013, Парк ХІІ Місяців,2016

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА