20:06 12.10.2019

В Японії від тайфуну "Хагібіс" постраждали 77 осіб

2 хв читати
В Японії від тайфуну "Хагібіс" постраждали 77 осіб

В Японії в результаті наслідків тайфуну "Хагібіс" загинули дві людини, ще 77 осіб постраждали. Зниклими безвісти вважаються восьмеро людей, повідомляє телеканал NHK.

За його даними, дві людини загинули в префектурах Тіба і Гунма, четверо пропали безвісти в префектурах Гумма, Сідзуока, Нагано і Фукусіма. Ще 77 осіб отримали травми в 26 префектурах (усього в Японії 47 префектур, включно зі столичним регіоном Токіо).

Раніше повідомлялося про одного загиблого і дев'яти постраждалих в результаті травм, отриманих через тайфун. Через стихію відключилася електрика в 50 тис. будинків. Зокрема, в префектурі Тіба без світла залишилися 25 тис. будинків, в префектурі Канагава - 23 тис. Окрім того, відключення торкнулося районів префектури Ібаракі.

За прогнозом Японського метеорологічного агентства, швидкість руху тайфуну становить 35 км / год, однак при максимальних поривах швидкість вітру здатна досягати 60 км / год. Метеорологи вважають, що за силою тайфун "Хагібіс" буде порівняний з тайфуном "Каногава" ( "Іда"), який обрушився на країну 61 рік тому і забрав життя понад 1,2 тис.осіб.

Влада Японії через наближення стихії рекомендувала евакуюватися понад 9 млн чоловік. Також евакуацію оголосили для 1,6 млн осіб в префектурах Фукусіма, Тотігі, Гумма, Сайтама, Тіба, Токіо, Канагава, Яманасі і Нагано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА