19:26 16.02.2020

У Києві затриманий запорізький бізнесмен Анісімов, якого розшукував Інтерпол

2 хв читати
У Києві затриманий запорізький бізнесмен Анісімов, якого розшукував Інтерпол

Запорізький бізнесмен Євген Анісімов (відомий у кримінальному світі як "Онисим"), шість років перебував у міжнародному розшуку, затриманий в Києві.

"Євгена Анісімова затримали! 100% підтверджую. Всі ці роки жив у Козині (смт Козин Обухівського району Київської області - ІФ)", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат фракції "Слуга народу" Євген Шевченко.

Бізнесмен Євген Черняк, чий бізнес, за його словами, намагався відібрати Анісімов, також повідомив про його затримання в Києві і подякував МВС за професійну роботу. "Цікава деталь, здав Анісімова його найближчий соратник. Від великої винагороди відмовився!", - написав він у Facebook

Черняк також опублікував відео затримання Анісімова.

Як повідомлялося, запорізький бізнесмен Анісімов відомий тим, що за часів президента Віктора Януковича позиціонувався як "смотрящий" Запоріжжя, був керівником місцевого злочинного угруповання, яке мало доступ до бюджетних коштів міста. Запорізькі підприємці неодноразово заявляли про те, що "Онисим" обклав даниною малий і середній бізнес Запоріжжя.

21 жовтня 2013 року Анісімов був затриманий в аеропорту "Бориспіль" за підозрою у вимаганні на підставі кримінального провадження у ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Він був заарештований, але 27 січня 2014 року вийшов з-під варти. Після цього він зник і був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в скоєнні низки кримінальних злочинів, зокрема - створення ОЗУ, вимагання, співучасть в замаху на вбивство, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

У 2018 році Черняк пропонував 5 млн грн за інформацію, яка допоможе затримати Анісімова, котрий на той час перебував у міжнародному розшуку.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА