21:06 19.06.2020

ВМС України провели успішні випробування ракетного комплексу "Нептун"

2 хв читати
ВМС України провели успішні випробування ракетного комплексу "Нептун"

В Одеській області успішно завершилися випробування ракетного комплексу Р-360 "Нептун", повідомляє державний концерн "Укроборонпром" у п'ятницю.

"Як виробник ми готові виробляти ці комплекси серійно та постачати до ЗС. Питання постановки на озброєння, це вже більш юридичне та бюрократичне питання, яке залежить від генерального замовника", - прокоментував успішні пуски генеральний директор і генеральний конструктор розробника ракет ДККБ "Луч" Олег Коростельов.

У свою чергу командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа наголосив, що обидва ракетних пуски пройшли повністю успішно.

"Ми провели перші в історії незалежної України ракетні пуски з бойовою частиною. Вони пройшли повністю успішно і ми перевірили бойові можливості наших крилатих ракет. Можна сказати, що на сьогодні ми маємо повноцінний ракетний комплекс берегового базування і наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, які чекають на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які зустрічатимуть противника біля його берегів, продовжують виконуватися".

Як повідомлялося, пуски здійснювалися на полігоні Збройних сил України "Алібей" в Одеській області. Головною особливістю поточних випробувань була стрільба з бойовою частиною.

"Нептун" - це комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють і самостійно, і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Ракети проекту "Нептун" є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не лише корабельні цілі, а й наземні. Крім того, ці ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найгостріші питання українського боксу: Олімпійські ігри-2024, міжнародна діяльність, розвиток Українського боксу, корупція, вибори президента

Презентація комунікаційної платформи "Young Veterans Ukraine

21-22 березня відбудеться 16-й щорічний Київський Безпековий Форум

Презентація рішень для аграрної цифрової революції з точністю до рослини. Ультраточний захист рослин. Ультраточний захист рослин за допомогою ШІ: аграрна цифрова революція

Як впливає динаміка змін політичної та економічної ситуації в країні-агресорі на перебіг війни

Порошенко привіз морпіхам на Південь FPV-дрони і квадроцикли для евакуації поранених

Ліберальна податкова реформа як дієва альтернатива Національній стратегії доходів

Самозахист не злочин

Поліцейські Одещини затримали аферистів, які "продавали" в мережі дрони на потреби ЗСУ

20 років компанії "АВТО-РЕГІОН": підсумки, виклики, перспективи розвитку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА