18:11 23.10.2020

У Києві зявилася нова – 27 - скульптурка проєкту “Шукай!”

2 хв читати

Мистецький проєкт відомий своїми мініатюрними скульптурами, які присвячуються видатним киянам, символіці, історіям та легендам столиці України. У підземному переході в Києві, поруч з метро “Театральна”, з’явилася 27 скульптурка проєкту – барельєф “Танцюристи на Театральній”.

Мініатюра присвячена неофіційному танцювальному майданчику для людей поважного віку, які збираються у цьому переході у холодну пору року – під акомпанемент акордеону танцюють польки, вальси і фокстроти.

Партнером міні-барельєва виступив бренд Фокстрот та Валерій Маковецький, що вже 19 років підтримують столичну Школу танців Федорчук та міжнародний фестиваль зі спортивних танців Парад Надій.

Юні вихованці школи взяли участь у церемонії відкриття “Танцюристів на Театральній”. Юлія Бевзенко – авторка ідеї проєкту “Шукай” – підкреслила важливість проєкту для міста та киян, а також подякувала меценатам за підтримку та ініціативу. «Коли ми думали, яку скульптуру встановити, у нас було близько 5 варіантів, - говорить Юлія Бевзенко. – Ми перебирали низку фактів, які можуть розказати історію Києва і зрозуміли, що у нас є в місті така стихійна історія як танцівники на метро Театральній. А коли ми затвердили ідею, зрозуміли, хто має стати партнером, хто та компанія, яка багато підтримує танці. Ця скульптура присвячена людям, які стирають межі у понятті «вік» й дозволили собі – танцювати, ігнорувуючи правила, за якими «так не прийнято», «не для вашого віку» і «що ви собі дозволяєте».

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА