07:37 26.12.2020

Королева Єлизавета II в різдвяній промові: У найтемніші ночі є надія на світанок

2 хв читати

Королева Великої Британії Єлизавета II у п'ятницю в своїй різдвяній промові висловила надію на поліпшення ситуації після року з пандемією коронавірусу COVID-19.

"Навіть у найтемніші ночі все ще є надія на новий світанок", - заявила Єлизавета II у відеозверненні до британців.

Вона сказала, що подумки перебуває поруч із тими, хто втратив рідних і близьких цього року, а також підтримує тих, хто змушений не бачитися з членами сім'ї і друзями з міркувань безпеки на тлі пандемії.

"Деякі оплакують утрату дорогих їм людей, інші сумують за друзями і членами родини, які перебувають на відстані заради безпеки; і це коли все, чого вони дійсно хочуть на Різдво - це просто обіймів або рукостискання", - нагадала королева.

"Якщо ви серед них, знайте, ви не самотні, і дозвольте мені вас запевнити - ви в моїх думках і молитвах", - наголосила вона.

При цьому Єлизавета II зазначила, що в якомусь сенсі 2020 рік "зблизив" людей.

"Дивно, що рік, який вимушено розділив нас, також у багатьох сенсах зблизив нас ще сильніше", - заявила королева.

"У Великій Британії і в усьому світі люди гідно відреагували на проблеми року, і я так пишаюся і зворушена цим неприборканим духом", - сказала вона.

Свій виступ Єлизавета II закінчила словами: "Нехай світло Різдва, дух самовідданості, любов і надія направляють нас у майбутньому. Саме такого я бажаю вам щасливого Різдва".

Відеозвернення Єлизавети II було записано в Віндзорському замку, де вона разом із чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіпом зустріли Різдво окремо від решти королівської сім'ї через пандемію коронавірусу COVID-19.

Зазвичай королівське подружжя відзначає свято в Сандрінґемському палаці, де традиційно збираються всі члени родини королеви на Різдво.

Єлизавета II також цього року була змушена відмовитися від відвідування святкового богослужіння.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА