14:20 10.09.2021

Геннадій Труханов: Досвід Одеси у питаннях шкільного харчування можна поширювати на всю Україну

3 хв читати

В Одесі за участі Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета і Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка пройшов регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування.  У ньому взяли участь більше 700 учасників з п’яти областей України. 

Капітальний ремонт та переоснащення харчоблоків закладів освіти, нові стандарти і норми харчування, використання сучасних технологічних процесів, підвищення кваліфікації фахівців і безпека приготування, публічні закупівлі –теми, що піднімалися в рамках форуму. 

Створенню належних умов в закладах освіти Одеси приділяється величезна увага протягом останніх шести років: вже відремонтовано та оснащено новим обладнанням більше половини харчоблоків навчальних закладів міста. 

«Одеса є новатором у питанні реформування шкільного харчування. Саме в нашому місту, вперше в Україні було впроваджено безглютенові сніданки для учнів 1-4 класів. Це була виключно наша ініціатива, і я радий, що і батьки, і діти гідно її оцінили», - сказав міський голова Геннадій Труханов.

 «Ми вже протягом року працюємо над реформуванням шкільного харчування: розроблено, апробовано і вже впроваджено нове меню. Крім того, вже розроблено нове меню для дітей дошкільного віку, яке буде впроваджено з 1 січня 2022 року згідно до нових санітарних норм. Принципова відмінність: збільшення в меню страв з телятини, зменшення цукру та тіста, заборона на консервовані овочі та фрукти. Вартість харчування при цьому виросте, але відсоток відшкодування з міського бюджету змінено не буде»,- зазначила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич. 

Велика увага приділяється також досугу юних одеситів. 1 вересня в Одесі було відкрито Палац дитячої та юнацької творчості «Біла акація».  У ньому облаштовані сцена і зал для глядачів на 230 місць, обладнані навчальні кабінети з різних напрямків позашкільної освіти: 5 хореографічних залів, кабінети для занять вокальним, театральним мистецтвом і творчістю, моделюванням одягу і декоративно-ужитковим мистецтвом, обладнані студія звукозапису, науково-технічний і комп'ютерний класи. Під час будівництва Палацу були максимально враховані потреби людей з інвалідністю та маломобільних груп, приміщення обладнане двома ліфтами. Виконану роботу високо оцінив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, який відвідав Палац у рамках візиту до Одеси. 

«Біла акація» - перший, побудований з фундаменту, дитячо-юнацький центр такого рівня за роки Незалежності України.

Також Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет і Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідали міську клінічну лікарню №10, де нещодавно було відкрито нове приймально-діагностичне відділення. Там було проведено капітальний ремонт з розширенням приміщень приймального відділення.Нове відділення оснащено найсучаснішим обладнанням, облаштовані цілодобова рецепція і колл-центр з можливістю електронного запису, на вході облаштований критий під'їзд для машин екстреної медичної допомоги.

За словами міського голови Геннадія Труханова, відкриття сучасного приймально-діагностичного відділення є стартом для подальших змін і поліпшення роботи міської клінічної лікарні №10.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що всі роботи зроблено за найвищими стандартами, відповідно до міжнародних вимог до екстреної стаціонарної медичної допомоги.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА