16:39 08.10.2021

Діяльність БЕБ буде спрямовуватись аналітикою - Воронін

2 хв читати

Бюро економічної безпеки відрізняється від інших органів, які займаються економічними злочинами, тим, що його діяльність буде спрямовуватись аналітикою, заявив голова Ради громадського контролю (РГК) при Бюро економічної безпеки (БЕБ) Яків Воронін в ефірі телеканалу “Перший діловий” 

“БЕБ керуватиметься Кримінальним кодексом і буде концентруватися на таких правопорушеннях як ухилення від сплати податків (як найбільш загрозливому для суспільства правопорушення у сфері економіки). Виявлення фактів ухилення від оподаткування - це інтелектуальна робота, і саме завдяки аналітиці такі прояви будуть встановлюватися”, - зазначив Воронін.

Голова РГК вказує, що Рада буде реагувати на всі звернення бізнесу, де мова йде про порушення його прав.

“Наша робота будуватиметься за принципом комунікатора: ми зараз розказуємо, як ми будемо працювати, як буде працювати Бюро економічної безпеки - і робимо це на різних платформах, таких як громадські організації, міжнародні організації, конференції, платформи. Тобто різні майданчики, на яких ми зможемо донести до бізнесу інформацію про роботу БЕБ, чим РГК може бути корисною для бізнесу, як бізнес може до нас звертатися, як комунікувати, щоб швидко реагувати на певні дії як зі сторони БЕБ, так і зі сторони суспільства.

У нас є можливість скомунікувати та вказати, що, з точки зору суспільства і сприйняття певних дій Бюро економічної діяльності, зроблено не так. Безумовно, ми дивимось як працюють РГК при інших органах, ми розуміємо, що до нас будуть звертатися у випадку будь-яких порушень - як і до інших органів, на кшталт Ради бізнес-омбудсмена”, - вказав Воронін.

Наприкінці серпня Кабмін за результатами конкурсного відбору призначив Вадима Мельника директором БЕБ. Раніше, з грудня 2020, Мельник очолював ДФС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

Прес-конференція голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олени Думи

Як дії АРМА можуть дискредитувати інститут управління арештованим майном

Ескулаб: 15 років на ринку медичних досліджень – підсумки, виклики та плани на майбутнє

Будівельні матеріали. Готовність до потреб ринку на відбудову

Як запустити розподілену генерацію в Україні. Виклики та можливості для територіальних громад

Дискусія на тему "Україна-Росія - тотальна війна. Коли фінал?"

Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, віра в перемогу, ставлення до виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА