11:40 17.12.2021

Каса в смартфоні – єдина успішна детінізаційна реформа 2021 року - Форум ЕВА

2 хв читати

У Києві відбувся форум, присвячений детінізаційним діям влади в 2021 році "Детінізація - цивілізація 2.0". що організували Європейська бізнес-асоціація та  комунікаційна  платформа “Детінізація - це цивілізація”.

Так, на думку керівника податково-юридичної практики Ernst&Young в Україні Володимира Котенка, владі треба було б зосередитись на заходах для зменшення рівня тіньової економіки, яка лише за офіційними даними перевищує 30%, а насправді є значно більшою. При тому, що в розвинених країнах цей рівень не вищий 10-17%.

Всі учасники форуму одностайно згодні в тому, що на шляху боротьби з нелегальним товарообігом та контрабандою ефективним інструментом стане запроваджений програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). На кінець 2021 року в Україні вже встановлено 146 тисяч програмних рро та видано більше 60 млн. електронних чеків.

“Два роки тому влада дала можливість застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Наша компанія перейшла на ПРРО за півроку. З кожного ПРРО ми в рік економимо до 5000  грн з кожної каси. Штрафів немає, книг немає, є лише один штраф -  у разі невидачі фіскального чеку. І ми повинні казати державі, що фіскалізація це добре. Ми, як представники легального прозорого бізнесу, за фіскалізацію”, - зазначив  Сергій Бадрітдінов, директор Інтертоп, заступник Голови Комітету роздрібної торгівлі ЄБА. - Й повинні подякувати державі, що ці рішення були прийняті.

Василь Гриб, начальник відділу технічної підтримки продаж  компанії Фокстрот розповів, що порівняно з минулим роком, коли компанія працювали на металевих рро, звичайних касах, час обслуговування клієнтів на касі з ПРРО зменшився в три рази.

«Ми говоримо про економію не тільки часу, а й грошей. Тобто в нас немає

необхідності обслуговувати, оновлювати прошивку, якщо щось зламалося, або некоректнопрацює, Кожен ноутбук телефон - це потенційна каса. Порадувала й готовність покупців перейти на електронний чек – за останні 6 місяців тільки 40 споживачів звернулися до контакт-центру, аби ми надрукували паперовий  фіскальний чек.

Учасники в резолюції Форуму були одностайні, що громадянська позиція бізнесу - це поставити ПРРО і сплачувати податки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА