16:13 17.10.2017

ФДМ планує у 2018 році продаж ОПЗ, "Центренерго", 6 обленерго, ДПЗКУ і "Турбоатому"

2 хв читати
ФДМ планує у 2018 році продаж ОПЗ, "Центренерго", 6 обленерго, ДПЗКУ і "Турбоатому"

 Фонд державного майна України в 2018 році планує продати "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), "Центренерго", "Турбоатом", шість обласних енергопостачальних компаній, Аграрний фонд, Державну продовольчо-зернову корпорацію України (ДПЗКУ), повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

"Фонд чекає на передачу Аграрного фонду та ДПЗКУ. По "Турбоатому" зараз йде робота з Кабміном з визначення розміру пакета акцій, який буде виставлено на продаж", - наводить його слова із засідання Американської торговельної палати прес-служба відомства у вівторок.

В.Трубаров повідомив, що на ОПЗ уже завершено інвентаризацію, стартову ціну підприємства буде визначено в листопаді. "В листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо розпочати прийом заявок від потенційних інвесторів, щоб на весну 2018 вийти на безпосередній продаж", - сказав керівник ФДМ.

За його словами, продаж "Центренерго" має відбутися навесні 2018 року. Для цього Фонд очікує найближчим часом від Мінекономрозвитку, Мінфіну та Мін’юсту затвердження як радника відібраної раніше на конкурсі польської філії Ernst&Young для проведення аудиту та оцінки пакета акцій.

В. о. голови Фонду повідомив, що наступного року планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської і Херсонської ТЕЦ, а також "Запоріжжяобленерго", "Миколаївобленерго", "Тернопільобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго" та "Черкасиобленерго".

Як сказав В.Трубаров, за рахунок цих продажів Фонд планує виконати наступного року бюджетний план приватизації, що попередньо становить 22,5 млрд грн.

Як повідомлялося, держбюджет-2017 передбачає 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте за підсумками першого півріччя бюджет отримав лише 0,11 млрд грн. Фонд поліпшив цей показник на 3,05 млрд грн за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольними пакетами.

За словами В.Трубарова, до кінця року приватизація може принести ще щонайбільше 0,2-0,3 млрд грн.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за плану 17,1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА